Velkommen til B.T.'s morgen-orientering. Her giver vi dig et overblik over, hvilke nyheder der er tikket ind fra ind- og udland, mens du har sovet.

Nattens nyheder

Kvinde død: Politiet efterlyser vidner
Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi efterlyser vidner i Maribo, efter en kvinde tirsdag aften klokken 20:42 blev fundet bevidstløs ved siden af sin cykel midt på Blæsenborg Allé. Kvinden blev fløjet til Righospitalet, hvor hun kort efter ankomst blev erklæret død. »Vi kan på nuværende tidspunkt ikke udelukke, at der kan være sket en påkørsel,« lyder det fra politiet, som derfor beder vidner om at henvende sig på telefonnummer 114. De pårørende er underrettet.

Efterretningschef advarer fans mod russisk hacking under VM
Cyberspioner fra den russiske regering vil forsøge at hacke mobiltelefoner og bærbare computere, som udenlandske fodboldfans har med sig til VM i Rusland.
Læs mere her

Måling: Thulesen Dahl er den mest magtfulde politiker
Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulesen Dahl, er den mest magtfulde politiker i landet. Det viser en meningsmåling fra Voxmeter forud for Folkemødet, som begynder torsdag.
Læs mere her

Kristian Thulesen Dahl. Vis mere

Pape vil stoppe advokaters fængselsfremstød
Regeringen vil slå hårdt ned over for forsvarsadvokater, der bejler til indsatte med gaver og fisker klienter fra deres kolleger. Det skal ske med to nye initiativer.
Læs mere her

Usædvanlig lang influenzasæson kostede mange livet
Den seneste influenzasæson var usædvanlig. Både hvad angår omfang, varighed og cirkulerende influenzavirus. 1644 mistede livet, viser en opgørelse fra Statens Serum Institut.
Læs mere her

Slide og binge er nye ord i Den Danske Ordbog
Danskernes nye elektroniske vaner er blandt de temaer, der præger et nyt hold af ord, der torsdag tilføres Den Danske Ordbog.
Læs mere her

Dagens avisforsider

Berlingske
De Radikale skærper kravene for at støtte Mette Frederiksen. Skal en S-regering til magten med radikale stemmer, kræver Morten Østergaard indrømmelser på udlændinge- og nu også uddannelsesområdet.
Læs mere her

Morten Østergaard. Vis mere

B.T.
Vognmænd tør kun køre studentervogne ind i ghetto-områder med politieskorte. Det er simpelthen for usikkert, og vi ønsker ikke at udsætte chauffører og elever for fare, siger vognmand.
Læs mere here

Børsen
Advokat, som repræsenterer knap 100 amerikanske pensionskasser, der er sagsøgt for udbyttesvindel af Skat, beskylder skatteminister Karsten Lauritzen og Skat for at have misforstået hele sagen.
Læs mere her

Ekstra Bladet
Mens den konservative folketingsgruppe er lodret imod kulturministerens tur til Rusland, så siger justitsminister Søren Pape Poulsen god for besøget.

Søren Pape Poulsen. Vis mere

Information
Selv om forsvarsministeren har advaret om hackerangreb fra Putins styre, så er en russisk indtrængen i Det Kongelige Biblioteks it-system i 2017 aldrig blevet efterforsket. Sikkerhedsekspert undrer sig.
Læs mere her

Jyllands-Posten
Trods fokus på det modsatte vokser antallet af patienter, der oplever tvang i psykiatrien. Sundhedsstyrelsen anser Folketingets mål om at nedbringe brug af tvang frem mod 2020 som urealistisk.
Læs mere her

Kristeligt Dagblad
Ny undersøgelse gør op med myter om børneforældre. Opdragelse er atter i høj kurs, viser det sig, men fagfolk tvivler på, at forældrene reelt lever op til de gode hensigter.
Læs mere her

Politiken
Indvandrerdebatten splitter, mens landsholdet samler. Fire af de danske VM-spillere kalder sig 'de mørke danskere' for at vise, at Danmark skal være mere end blå øjne og lyst hår.
Læs mere her