Velkommen til B.T.'s morgen-orientering. Her giver vi dig et overblik over, hvilke nyheder der er tikket ind fra ind- og udland, mens du har sovet.

166 kranier fundet i massegrave i Mexico
Mexicanske myndigheder har fundet 166 kranier i massegrave i delstaten Veracruz. Fundet af gravene er et af de største hidtil i Mexico, hvor narkokarteller jævnligt graver ofre ned i hemmelighed. Ifølge statsanklageren er ligene begravet for mindst to år siden.
Læs mere her

ARKIVFOTO fra fund af grav i Mexico.
ARKIVFOTO fra fund af grav i Mexico. Foto: HERIKA MARTINEZ
Vis mere

Twitter udelukker kontroversiel talkshowvært permanent
Den højreorienterede talkshowvært Alex Jones og hans hjemmeside Infowars er permanent blevet udelukket fra Twitter. Årsagen er grov opførsel på det sociale medie, oplyser Twitter. Alex Jones er blandt andet kendt for at fremføre konspirationsteorier om 11. september og skoleskyderier.
Læs mere her

V-ordførere er imod forslag om at gøre håndtryk lovpligtigt
Regeringens forslag om at afkræve udlændinge et håndtryk for statsborgerskab bliver nu kritiseret af ordførere i Venstres folketingsgruppe, skriver Berlingske. Siden offentliggørelsen er forslaget blevet kritiseret af flere Venstre-borgmestre, men nu er kritikken rykket ind på Christiansborg.
Læs mere her

Fri omgangstone må ikke længere undskylde sexchikane
Regeringen vil stramme reglerne for sexchikane, skriver Politiken. Således skal en fri omgangstone på arbejdspladsen ikke længere kunne bruges som en undskyldning for sexchikane. Godtgørelsen for sexchikane skal desuden stige fra 25.000 kroner til 33.000 kroner, mener regeringen.
Læs mere her

Københavns Kommune indgår aftale om Amager Fælled
Efter hårde forhandlinger er et flertal i Københavns Borgerrepræsentation natten til fredag nået frem til en løsning, der skal erstatte byggegrunden på 'Strandengen'. De syv forhandlende partier er blevet enige om, at byggeriet på Amager Fælled skal fylde 11,8 hektar.
Læs mere her

Amager Fælled.
Amager Fælled. Foto: Asger Ladefoged
Vis mere

Brasiliansk spidskandidat udsat for voldsomt knivangreb
Den brasilianske, højreorienterede præsidentkandidat Jair Bolsonaro er blevet ramt af knivstik i maven. Han ligger på intensivafdelingen, og det vurderes, at det vil tage ham to måneder at komme sig. Bolsonaro står til at blive den næstmest populære kandidat ved valget i oktober efter Lula, som er blevet udelukket fra valget.
Læs mere her

Dagens avisforsider

Berlingske
Flere politikere i Venstres folketingsgruppe kritiserer regeringens krav om håndtryk for at få statsborgerskab. Man opfinder problemer, der ikke eksisterer, lyder kritikken.

B.T.
De hasteindkaldte danske landsholdsvikarer fik en sand heltemodtagelse, da de torsdag eftermiddag landede i Danmark efter det vellykkede og historiske 0-3-nederlag i Slovakiet.

Foto: Claus Bech
Vis mere

Børsen
Står det til SF, Enhedslisten og Alternativet, skal stort set alle aftaler om skatte- og afgiftslettelser rulles tilbage eller ændres, hvis rød blok får magten. Men Socialdemokratiet vil ikke imødekomme alle ønsker.
Læs mere her

Ekstra Bladet
Op mod hver anden dansker bliver ramt af diskusprolaps. Ekstra Bladet har samlet de bedste råd til, hvordan man tackler sygdommen, fra en række kendte personer, der har oplevet det på egen krop.

Information
Selv om meget har forandret sig i Sverige, lever landet stadig i eftervirkningerne af 'folkhemmet'. Den svenske forfatter Lena Andersen forklarer folkehemmets skæbne for Information forud for valget.
Læs mere her

Jyllands-Posten
Serbien og Kosovo vil ændre på grænsen mellem de to lande. Men det kan føre til nye uroligheder på Balkan, lyder advarslerne fra en række eksperter og flere europæiske regeringer.
Læs mere her

Kristeligt Dagblad
Kulturpersoner kritiserer Statens Kunstfond for sammenspisthed og snæver kunstforståelse. At folk kender hinanden, er meget svært at undgå i et lille land, lyder det fra ekspert.
Læs mere her

Statens Kunstfond.
Statens Kunstfond. Foto: FLINDT MOGENS
Vis mere

Politiken
Regeringen vil ændre på loven, så tonen på arbejdspladsen ikke tillægges betydning i sager om sexchikane. Således må en fri omgangstone ikke længere undskylde chikane. Erstatninger til ofre skal desuden hæves.
Læs mere her