Velkommen til B.T.'s morgen-orientering. Her giver vi dig et overblik over, hvilke nyheder der er tikket ind fra ind- og udland, mens du har sovet.

89-årig amerikansk investeringslegende er død af kræft
Den amerikanske investeringslegende John Bogle er død. Han blev 89 år. Det skriver nyhedsbureauet AP på baggrund af en pressemeddelelse fra hans firma Vanguard Group. John Bogle lancerede i 1975 verdens første indeksfond, og Vanguard Group har siden vokset sig til at blive verdens største investeringsforening. I danske medier er John Bogle flere gange blevet omtalt som 'en levende legende i finansverdenen', 'investeringslegenden' og 'topinvestoren'.
Læs mere her

ARKIVFOTO af Jack Bogle.
ARKIVFOTO af Jack Bogle. Foto: Shannon Stapleton
Vis mere

FBI anholder 21-årig for at planlægge angreb på Det Hvide Hus
En 21-årig mand er anholdt for at planlægge et angreb på Det Hvide Hus i USA. Det oplyser FBI ifølge nyhedsbureauet AP. Manden er onsdag blevet anholdt i delstaten Georgia. Han anklages for at have planlagt et attentat mod Det Hvide Hus. Ifølge politiet ville han sælge sin bil for at få penge til skydevåben og eksplosiver. Ifølge statsanklager Byung Pak havde den 21-årige detaljeret planlagt angrebet. Han ville sprænge sig adgang til bygningen med en antitank-raket, hvorefter han ville storme bygningen med skydevåben og håndgranater.
Læs mere her

ARKIVFOTO af Det Hvide Hus.
ARKIVFOTO af Det Hvide Hus. Foto: SHAWN THEW
Vis mere

Ni udlændinge bliver danskere hvis de trykker Støjberg i hånden
Den meget omdiskuterede håndtrykslov bliver helt aktuel torsdag, når ni udlændinge kan blive danske statsborgere ved en ceremoni i København. Det er tiltænkt, at ceremonier af den slags skal foregå i den kommune, man bor i, men ved den første vil det være udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), som giver håndtryk til de nye danskere.
Læs mere her

To amerikanske soldater dør i eksplosion i syrisk nøgleby
En eksplosion i den nordsyriske by Manbij har onsdag dræbt adskillige personer - heriblandt to amerikanske soldater. Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (Sohr) har oplyst, at i alt 16 mennesker har mistet livet i eksplosion. En amerikansk embedsmand siger, at to amerikanske soldater og to civile amerikanere er blandt de dræbte. Det samlede dødstal ligger ikke helt klart endnu.
Læs mere her

Grækenlands premierminister vinder mistillidsafstemning
Grækenlands premierminister, Alexis Tsipras, vandt sent onsdag aften en mistillidsafstemning i det græske parlament. Tsipras håber, at han med afstemningen kan sætte punktum i en langvarig navnestrid med nabolandet Makedonien.
Læs mere her

Alexis Tsipras.
Alexis Tsipras. Foto: LOUISA GOULIAMAKI
Vis mere

Theresa May til politiske modstandere: Nu må vi arbejde sammen
Det er tid til at lægge egne interesser til side og finde en løsning på Storbritanniens vej ud af EU. Sådan lyder det fra den britiske premierminister, Theresa May, onsdag aften, efter at hun overlevede en mistillidsafstemning i det britiske parlament.
Læs mere her

/ritzau/