Velkommen til B.T.'s morgen-orientering. Her giver vi dig et overblik over, hvilke nyheder der er tikket ind fra ind- og udland, mens du har sovet.

3F varsler konflikt mod Ilse Jacobsen
På Kurbadet by Ilse Jacobsen i Hornbæk har de 10-19 ansatte i kurbadets restaurant ingen overenskomst. Det skriver Fagbladet 3F. Det samme gælder 11 medarbejdere på Ilse Jacobsens lager i Gilleleje. 3F Nordsjælland Øst har i både 2016 og 2017 bedt om, at der blev tegnet en overenskomst, og varsler nu en konflikt mod den kendte danske erhvervskvinde og designer. »Det er slut med tålmodigheden,« siger næstformand Ronny Iversen, 3F Nordsjælland Øst.
Læs mere her

Alternativets kulturborgmester trækker sig efter kritik
Alternativets kulturborgmester i København, Niko Grünfeld, har trukket sig efter kritik for blandt andet urigtige oplysninger om sit cv. På Facebook begrunder han beslutningen med, at hans familie er blevet truet, og at han ikke vil stå i vejen for partiets grønne projekt.
Læs mere her

Niko Grünfeld.
Niko Grünfeld. Foto: Sofie Mathiassen
Vis mere

Brand på Bakken er under kontrol efter stor evakuering
Det lykkedes sent onsdag aften brandmænd at få en voldsom brand i forlystelsesparken Bakken under kontrol, efter at alle gæster var blevet evakueret. Ilden brød ud i en restaurant, og der er ingen meldinger om tilskadekomne.
Læs mere her

En brand brød onsdag aften ud i en restaurant på Bakken nord for København.
En brand brød onsdag aften ud i en restaurant på Bakken nord for København. Foto: THOMAS SJØRUP
Vis mere

Tænketank: Regeringen har brudt sin skattepolitik otte gange
Regeringen har brudt sin egen skattepolitik otte gange siden 2015, vurderer den borgerligt-liberale tænketank Cepos. Det er det såkaldte skattestop, som Cepos har kigget på og fundet brud på, skriver Berlingske.
Læs mere her

Dansk kirkegård får buddhistisk gravafsnit
For første gang i Danmark kan buddhister blive bisat på et særskilt afsnit på en kristen kirkegård, skriver Kristeligt Dagblad. På Bispebjerg Kirkegård i København kan danske buddhister således blive bisat sammen med trosfæller i det fri.
Læs mere her

Landsstyremedlem trækker sig efter benzinkortsag
Grønlands landsstyremedlem for sundhed, sociale anliggender og justitsvæsen, Doris Jakobsen Jensen, trækker sig fra det grønlandske landsstyre, Naalakkersuisut, skriver KNR. Grunden er ifølge mediet en sag om misbrug af et benzinkort, der er knyttet til hendes tjenestebil.
Læs mere her

Dagens avisforsider

Avisen Danmark
Skolelukninger - især i tyndt befolkede områder - øger tilgangen til privatskoler markant, viser en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Tænketanken advarer mod, at udviklingen skaber en mere opdelt befolkning.
Læs mere her

Berlingske
Danske Banks bestyrelse er vingeskudt, organisationen er stresset, og ledelsen er handlingslammet, lyder det fra eksperter, efter at banken har fået et overraskende nej af Finanstilsynet til at ansætte Jacob Aarup-Andersen som ny topchef.
Læs mere her

Jacob Aarup-Andersen.
Jacob Aarup-Andersen. Foto: Thomas Lekfeldt
Vis mere

B.T.
Selv om DR flere gange i løbet af sæsonen ville fremstille 25-årige Kathrine Kelså og 27-årige Michael Harders 'Gift ved første blik'-ægteskab som dramatisk, var de aldrig i tvivl om, at de skulle blive sammen.
Læs mere her

Børsen
Efter Jacob Aarup-Andersen er afvist af Finanstilsynet som ny topchef, bliver det svært for Danske Bank at finde en egnet kandidat, lyder det fra eksperter.
Læs mere her

Ekstra Bladet
TDC må endnu en gang til lommerne. Teleselskabet køber således en konkurrent, der har bevist, at det er muligt at levere varen til en attraktiv pris.
Læs mere her

TDC.
TDC. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Finans
En række eksperter kritiserer Danske Banks bestyrelse for ikke at have set skriften på væggen, da den indstillede den 40-årige Jacob Aarup-Andersen til posten som topchef.
Læs mere her

Information
Euroen er et dødsdømt projekt, der har skadet Italien og udelukkende er kommet Tyskland til gode, siger italiensk økonom, der bifalder Italiens opgør med eurozonens forfejlede sparepolitik.
Læs mere her

Jyllands-Posten
Flere migranter bruger Marokko som vejen til Europa, og det får EU til at overveje øget støtte til det nordafrikanske land.
Læs mere her

Kristeligt Dagblad
Bispebjerg Kirkegård i København har indviet den første danske afdeling for buddhister. Kristendommen opdeler ikke i rent og urent, så der skal være plads til andre religioner på kirkegårde, siger sognepræst.
Læs mere her