I Europa er det kun i Finland og Schweiz, at det er dyrere at eje en elbil end i Danmark.

Helt præcist koster det herhjemme 5.930 kroner om måneden at køre i en lidt grønnere bil.

Det viser en undersøgelse ifølge Finans.dk med tal over det europæiske bilmarked.

»Vores analyse viser, at elbiler næsten er kommet ned på samme prisniveau som benzin- og dieselbiler, når vi kigger på hele Europa. Det gælder desværre ikke i Danmark, hvor priserne falder langsommere end i andre lande,« siger Michael Olsen, der er i direktør i leasingfirmaet LeasePlan Danmark, der har stået bag undersøgelsen.

Han efterlyser derfor flere initiativer, der kan gøre elbiler billigere på det danske marked.

Prisen på de 5.930 kroner om måneden er kommet ved at sammenligne omkostninger som reparationer, dæk, renter, forsikringer, vejafgifter, vedligeholdelse og afskrivninger – især sidstnævnte er højere for elbiler i Danmark på grund af eksempelvis det smalle udvalg, der stadig er.

Schweiz topper altså listen med 7.062 kroner om måneden for at eje en elbil, mens Finland følger lige efter med 7.024 kroner om måneden. Bliver vi i Skandinavien, holder Norge sig lige udenfor top-5 på listen med 5.581 kroner om måneden, mens Sverige ligger i den helt billige ende med 4.807 kroner om måneden.

Det billigste europæiske land at eje en elbil i er Grækenland. Her koster det ifølge undersøgelsen 4.420 kroner om måneden – det er 1.510 kroner mindre end i Danmark.