Superstjernen Mads Mikkelsen afslører nu, hvordan han er kommet igennem krævende roller i to af årets største Hollywood-film

Selv om man har rundet 50 år, kan man sagtens stå skarpere end de fleste. Også selv om man både ryger og er knap så vild med at gå i fitnesscentret. Det er Danmarks for tiden største skuespiller Mads Mikkelsen et eksempel på. I fredags fortalte den danske superstjerne BT, hvordan han klarede den krævende rolle i den aktuelle Disney/Marvelfilm ’Doctor Strange’, hvor han er superskurk.

Rollen som hovedskurken Kaecilius, der i filmen forsøger at overtage verdensherredømmet, har været en fysisk kraftanstrengelse for Mads Mikkels

Mads Mikkelsen fortæller, at han ofte har fået skader, fordi han insisterer på at lave så mange stunts som muligt selv.

»Masser af skader. Jeg har endnu ikke lavet et stunt, hvor jeg ikke har slået mig. Man kan putte beskyttere på mange steder, men det eneste sted, man ikke har noget på, er så der, hvor man slår sig. Jeg er efterhånden holdt op med at pive over det,« siger han med et gavtyvesmil.

»Siden jeg så Bruce Lee første gang som syv-otteårig og kastede mig ud fra vinduer og slog mig hele tiden, har jeg drømt om at lave flyvende kung-fu. Så rollen i 'Doctor Strane' er en meget stor drengedrøm, og det kunne ikke være vildere for mig,« siger han og afslører hvad det egentlig kræver af en som person samt hvor hårdt det kan være, når man ikke er helt ung længere.

LOG IND PÅ BT PLUS og læs hele interviewet med 50-årige Mads Mikkelsen hvor han blandt andet afslører, hvordan han er kommet igennem de krævende og kraftanstrængende roller i to af årets allerstørste Hollywood-film. Det er ikke lige så nemt, som man umiddelbart kunne tro ...


Superstjernen Mads Mikkelsen afslører nu, hvordan han er kommet igennem krævende roller i to af årets største Hollywood-film

Selv om man har rundet 50 år, kan man sagtens stå skarpere end de fleste. Også selv om man både ryger og er knap så vild med at gå i fitnesscentret. Det er Danmarks for tiden største skuespiller Mads Mikkelsen et eksempel på. I fredags fortalte den danske superstjerne BT, hvordan han klarede den krævende rolle i den aktuelle Disney/Marvelfilm ’Doctor Strange’, hvor han er superskurk.

Rollen som hovedskurken Kaecilius, der i filmen forsøger at overtage verdensherredømmet, har været en fysisk kraftanstrengelse for Mads Mikkelsen.

»Selv om jeg altid er i god form og er gammel gymnast, så skulle jeg altså lige i træningslejr. Det kom stille og roligt, men det var hårdt. 10 timer om dagen i fire uger. Én stor slåskamp. så bliver man sgu træt. Men vi gik fra optagelserne hver gang med et pænt stort smil på læben. Det var sådan noget, man havde leget som barn, og lige pludselig fik man lov at gøre det i virkeligheden,« siger Mads Mikkelsen, der holder sig i form med forskellige sportsgrene, der helst skal have et vist element af konkurrence.

»Det svinger lidt, hvilke sportsgrene jeg dyrker. Jeg har kørt meget racercykel, spillet håndbold og fodbold. I øjeblikket spiller jeg helt vildt meget tennis og har også gået til lidt boksning. Det skal være ting, jeg synes er sjovt. Jeg har det meget svært med bare at lave fitness. Der skal helst være en bold eller et konkurrencemoment,« siger Mads Mikkelsen.

Masser af skader

BT møder superstjernen i den store suite på Hotel d’Angleterre midt i København, hvor de store stjerner ynder at bo, når de er i Danmark.

Mads Mikkelsen fortæller, at han ofte har fået skader, fordi han insisterer på at lave så mange stunts som muligt selv.

»Masser af skader. Det fik vi alle sammen. Jeg har endnu ikke lavet et stunt, hvor jeg ikke har slået mig. Man kan putte beskyttere på mange steder, men det eneste sted, man ikke har noget på, er så der, hvor man slår sig. Jeg er efterhånden holdt op med at pive over det,« siger han med et gavtyvesmil.

Mads Mikkelsen som ærke-skurken Kaecilius i ’Doctor Strange’. Den danske skuespiller var i træningslejr for at øve en lang række halsbrækkende scener, som Mads Mikkelsen betegner som ’en drengedrøm’, fordi han altid har været fan af Marvels tegneserier samt karatelegenden Bruce Lee.
Mads Mikkelsen som ærke-skurken Kaecilius i ’Doctor Strange’. Den danske skuespiller var i træningslejr for at øve en lang række halsbrækkende scener, som Mads Mikkelsen betegner som ’en drengedrøm’, fordi han altid har været fan af Marvels tegneserier samt karatelegenden Bruce Lee. Foto: fra filmen Dr. Strange
Vis mere

»Det kan ikke undgås, at vi også rammer hinanden indimellem. Så får man en knytnæve på kæben eller en finger i øjet. Det går galt en gang imellem, men ofte går det ud over stuntdrengene. De kan tåle noget mere, og jeg går lidt mere til den, når det er mod stuntmændene. Det har de ikke noget imod, så får man den bare tilbage næste gang,« siger Mads Mikkelsen smilende og tilføjer:

»Jeg elsker at lave stunts, hvis der er en god grund til det, og det må man sige, at der var her.«

En drengedrøm

Mads Mikkelsen forklarer, at han som dreng var stor fan af Marvel-universet.

»Siden jeg så Bruce Lee første gang som syv-otteårig og kastede mig ud fra vinduer og slog mig hele tiden, har jeg drømt om at lave flyvende kung-fu. Så denne her film er en meget stor drengedrøm, og det kunne ikke være vildere for mig,« siger han og fortæller, at han måtte i træningslejr for at få styr på de mange krævende og skarpt koreograferede slagsmålsscener.

I det hele taget har Mads Mikkelsen med ’Doctor Strange’, der havde premiere i denne uge, og Star Wars-filmen ’Rogue One’, som rammer biografer over hele kloden til december, haft hænderne fulde.

Når man dertil lægger, at han afsluttede tredje sæson af succes-serien ’Hannibal’ sidste år, er det ikke underligt, at den danske stjerne føler sig en anelse udkørt.

»Jeg er faktisk lidt træt, for det har været nogle lange, lange måneder, og jeg har været i gang i lang tid og haft meget travlt med de to seneste film,« siger den 50-årige skuespiller, der fortæller, at optagelserne til de to mega-film betød fem måneder på hver produktion.

Så lige nu har han intet professionelt foran sig. Ingen manuskripter, der skal læses igennem, og ingen film eller tv-serier, han har sagt ja til.

»Normalt er det dejligt at holde fri i lang tid, hvis jeg ved, hvad jeg skal lave bagefter. Det er egentlig den bedste følelse. Men jeg er ikke nervøs for ikke at have noget foran mig denne gang. Jeg tror, at jeg bliver nødt til at rense helt ud, før jeg kan læse på noget nyt og tage stilling til et nyt projekt,« siger Mads Mikkelsen.

'Alle snakker om dansk film'

Af: Kenan Seeberg | kse@bt.dk

Danske film og tv-serier får unik opmærksomhed i det store udland og har gjort det i de sidste 10-15 år. Det har ikke kun givet Mads Mikkelsen, men også en række andre danske skuespillere et liv i Hollywood og omegn.

»Det er vildt, så godt det går for danske spillere i udlandet,« siger Mads Mikkelsen og fortæller, at danskerne hjælper hinanden, når de farer rundt udenlands.

»Pilou (Asbæk, red.) og jeg har snakket meget sammen. Jeg har snakket med min storebror (Lars Mikkelsen, red.), når han har været af sted, og en del med Nikolaj (Coster-Waldau, red.) tidligere. Vi udveksler selvfølgelig de erfaringer, man har, når vi støder sammen rundt omkring i verden. Det er ret fantastisk, så godt det går. I begyndelsen skyldtes det alle de gode danske film, men i de seneste år er det særligt de danske tv-serier, der kommer rigtig meget rundt. Når man er i branchen, snakker alle om dansk film og specielt tv-serierne. Og det er noget, vi lever godt af som spillere, når vi er derude,« siger Mads Mikkelsen, der godt ved, at han har fået stjernestatus, men aldrig helt vænner sig til det:

»Selv på mit første job i udlandet, hvor ingen vidste, hvem jeg var, blev man serviceret, og det skal man lige vænne sig til. Jeg kommer jo fra Danmark og en filmbranche, hvor man lige hjælper til med en kabeltromle og sådan noget. Det kan du godt glemme i udlandet. Hvis du gør dét, så får du ballade. Man skal vænne sig til, at det er anderledes. Jeg har aldrig haft det godt med at blive serviceret eller været vild med at bo på hotel. Det ligger mig fjernt. Men det er sikkert bare noget dansk jantelov.«

Foto: Henrik Bülow
Vis mere