Velkommen til B.T.s morgen-orientering. Her giver vi dig et overblik over, hvilke nyheder der er tikket ind fra ind- og udland, mens du har sovet.

Boeing udskifter en af sine topchefer midt i krise
Den amerikanske flyproducent Boeing har udskiftet den øverst ansvarlige for selskabets afdeling for passagerfly. Det oplyser den amerikanske flyproducent tirsdag ifølge flere medier. Meddelelsen kommer, dagen før selskabet offentliggør kvartalsregnskab og få dage efter nye afsløringer om Boeings ulykkesramte MAX-fly. Kevin McAllister er den højest placerede chef, som er blevet udskiftet, siden et fly af typen 737 MAX 8 i marts styrtede ned i Etiopien.
Læs mere her

Kevin McAllister fratræder som direktør for Boeing Commercial Airplanes.
Kevin McAllister fratræder som direktør for Boeing Commercial Airplanes. Foto: ERIC PIERMONT
Vis mere

Tyrkiet vil ikke genoptage offensiv mod kurdere i Syrien
Tyrkiet vil ikke genoptage sin militære offensiv i Syrien mod kurdiske styrker. Det meddeler Tyrkiets forsvarsministerium natten til onsdag ifølge nyhedsbureauet AFP. Tyrkiske styrker indledte den 9. oktober en offensiv mod kurdiske styrker i det nordøstlige Syrien. Men torsdag i sidste uge accepterede Tyrkiet efter aftale med USA at indstille kamphandlingerne i fem døgn.
Læs mere her

Topdiplomat vidner i Ukraine-sagen og øger presset på Trump
Uden en undersøgelse om korruption mod tidligere vicepræsident Joe Biden ville Ukraine ikke modtage militærbistand fra USA. Sådan var opfattelsen i den ukrainske regering, siger USA's fungerende ambassadør i landet, William Taylor, under en kongreshøring tirsdag ifølge flere amerikanske medier. Taylor er den seneste af en lang række diplomater, der afhøres i forbindelse med rigsretsprocessen mod præsident Donald Trump.
Læs mere her

William Taylor (th.) hævder, at Ukraines regering ikke var i tvivl om, at militærbistand afhang af Biden-undersøgelse.
William Taylor (th.) hævder, at Ukraines regering ikke var i tvivl om, at militærbistand afhang af Biden-undersøgelse. Foto: SERGEY DOLZHENKO
Vis mere

Sarri efter sent comeback: Vi holdt hovedet koldt
Juventus' træner, Maurizio Sarri, roser sit hold for at holde hovedet koldt efter at have været bagud i 77 minutter mod russiske Lokomotiv Moskva i Champions Leagues gruppe D. Det siger den italienske træner, efter at Juventus i kampens sidste kvarter scorede to mål og vandt 2-1 hjemme i Torino. »Det blev en svær kamp, da vi kom bagud. Men vi var gode til at holde hovederne kolde,« siger Maurizio Sarri.
Læs mere her

Rapport: Institutioner overser tegn på overgreb mod børn
Hvis et barn møder op i børnehaven eller skolen og fortæller, at det er blevet slået derhjemme eller ligefrem kommer med fysiske tegn på overgreb, reagerer personalet resolut og sender en underretning til kommunen. Derimod halter det mere med reaktionen, hvis barnet viser indirekte tegn på overgreb – for eksempel ændrer adfærd, opfører sig anderledes end jævnaldrende eller har gentagen modvilje mod at ville med forældrene hjem. Det fremgår ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten af en rapport, som Deloitte har udarbejdet for Socialstyrelsen.
Læs mere her