Velkommen til B.T.'s morgen-orientering. Her giver vi dig et overblik over, hvilke nyheder der er tikket ind fra ind- og udland, mens du har sovet.

Efterlyst mand har meldt sig selv til politiet
En 28-årig mand, som Nordjyllands Politi den 24. september efterlyste som den formodede gerningsmand til et knivstikkeri på Asylcenter Vesthimmerland i Ranum, har nu meldt sig selv til Sydøstjyllands Politi. Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse tidligt onsdag morgen. 'Han henvendte sig på Vejle Politigård og oplyste, at han var efterlyst fra Nordjyllands politi. Han blev herefter erklæret for anholdt og transporteret til Nordjyllands Politi', lyder det. Den 28-årige er mistænkt for at have stukket en 23-årig iransk mand i ryggen med en kniv på asylcenteret den 18. september i år. Den 23-årige overlevede.
Læs mere her

Saudiarabisk kronprins bedyrer sin uskyld over for Trump
Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman, bedyrede tirsdag aften dansk tid sin uskyld i sagen om den forsvundne journalist Jamal Khashoggi. Det skete under en samtale med USA's præsident, Donald Trump.
Læs mere her

Mohammed bin Salman.
Mohammed bin Salman. Foto: BANDAR AL-JALOUD
Vis mere

Brasiliens præsident risikerer nye korruptionsanklager
Brasiliansk politi anbefaler i en ny rapport, at præsident Michel Temer bliver sigtet for korruption, hvidvask af penge og kriminelle forbindelser. Temer mistænkes for at have modtaget bestikkelse for at favorisere virksomheder, der administrerer havne.
Læs mere her

Dansk konkurrenceevne er i global top-10
Ifølge indflydelsesrige World Economic Forum (WEF) er Danmarks konkurrenceevne en af de ti bedste i verden i 2018. Sverige er en smule bedre, mens både Finland og Norge ligger lavere på listen. USA, Singapore og Tyskland er verdens tre mest konkurrencedygtige nationer.
Læs mere her

Kinesisk e-handelsgigant vil være mere grøn med danske penge
Et partnerskab mellem e-handelsgiganten Alibaba og en kinesisk miljøorganisation er blandt finalefeltet til at modtage støtte fra en dansk organisation, der er stiftet af den danske regering og betalt af udviklingsbistanden. Det skriver Dagbladet Information.
Læs mere her

Alibaba-grundlæggeren Jack Ma.
Alibaba-grundlæggeren Jack Ma. Foto: STR
Vis mere

Dagens avisforsider

Avisen Danmark
Nettet strammes om Sanjay Shah, der mistænkes for svindel for milliarder af kroner med refusion af dansk udbytteskat. Selv siger han, at han handlede lovligt. I Dubai har han fået beslaglagt alle sine værdier.

Berlingske
Københavns Kommune har på et år brugt 6,8 millioner kroner på at få ganske få udsatte københavnere i job ved hjælp af socialøkonomiske beskæftigelsesindsatser. Det er et usædvanligt dårligt resultat, mener ekspert. Målgruppen er meget svær, lyder svaret.
Læs mere her

B.T.
I de tre sæsoner, hvor Ilse Jacobsen har været med i DR-programmet "Løvens hule", har hun foretaget 16 investeringer for mere end 2,5 millioner kroner. Det har dog ikke helt været den drømmemulighed, som nogle af iværksættervirksomhederne håbede på.
Læs mere her

Ilse Jacobsen
Ilse Jacobsen Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

Børsen
De danske skattemyndigheder mangler at behandle ansøgninger om mindst 4,7 milliarder kroner i refusion af udbytteskat, som har hobet sig op, siden udbyttesagen brød løs i 2015. Men det er ikke skattevæsenets største problem lige nu, siger skatteministeren.
Læs mere her

Ekstra Bladet
Han er kendt som den altid optimistiske Benny i "Olsen Banden"-filmene, men netop nu går Morten Grunwald gennem en meget hård tid. Skuespilleren, der er den sidste nulevende fra den folkekære forbrydertrio, er nemlig blevet ramt af kræft.
Læs mere her

Finans
Danskerne handler mere og mere på nettet. Men når pakkerne skal leveres, er det i stigende omfang udenlandsk ejede transportselskaber, der får opgaven. Hos DHL er antallet af pakker leveret direkte til danske forbrugere vokset fra at udgøre 10 procent af omsætningen til at udgøre 30 procent.
Læs mere her

ARKIVFOTO af DHL.
ARKIVFOTO af DHL. Foto: SASCHA STEINBACH
Vis mere

Information
Dansk udviklingsbistand kan gå til et projekt, der skal hjælpe den kinesiske e-handelsgigant Alibaba med at gøre sin pakkeudbringning mere grøn. Bistandseksperter undrer sig.
Læs mere her

Jyllands-Posten
Andelen af unge med en studentereksamen eller en videregående uddannelse er begyndt at fylde mere i statistikken over inaktive unge, viser tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Det skyldes ifølge eksperter blandt andet en forfejlet vejledning og et præstationspres i uddannelsessystemet.
Læs mere her

Kristeligt Dagblad
Socialstyrelsen tilbageholder udbetaling af satspuljemidler på grund af svindelsag, og det har sat en række sociale organisationer under pres. Flere af dem undrer sig over, hvorfor de skal betale prisen for svindlen.
Læs mere her

Politiken
Vekselbureauer har i årevis fungeret som pengevaskerier for kriminelle, uden at myndighederne stoppede dem. Nu bliver de lukket på stribe i omfattende hvidvaskoprydning. På bare to år er antallet skrumpet fra 70 til 19.
Læs mere her