Velkommen til B.T.'s morgen-orientering. Her giver vi dig et overblik over, hvilke nyheder der er tikket ind fra ind- og udland, mens du har sovet.

Nattens nyheder

Dansk restaurant er den 19. bedste i verden
Den danske restaurant Geranium er den 19. bedste restaurant i verden. Det fremgår efter en prisuddeling tirsdag aften i Bilbao i Spanien, hvor de 50 bedste restauranter i verden blev kåret. Geranium har tre michelinstjerner.
Læs mere her

180 meldes savnet efter kæntringsulykke i Indonesien
Indonesiske myndigheder har onsdag opjusteret antallet af savnede til 180, efter at en færge mandag kæntrede på en populær sø på øen Sumatra. Foreløbig er to fundet døde, mens 18 er blevet reddet. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.
Læs mere her

En kvinde viser et fotografi af et familiemedlem, der savnes efter mandagens kæntringsulykke på Lake Toba i Indonesien.
En kvinde viser et fotografi af et familiemedlem, der savnes efter mandagens kæntringsulykke på Lake Toba i Indonesien. Foto: Jon Nst/Ritzau Scanpix
Vis mere

Afviste børneflygtninge skal sendes retur til Afghanistan
Norge og Danmark undersøger "muligheden" for at etablere en "modtagefacilitet" i Kabul for hjemsendte afghanske flygtningebørn. Det bekræfter Integrationsministeriet ifølge Politiken.
Læs mere her

Inger Støjbergs (V) ministerium bekræfter, at Danmark og Norge barsler med en plan om en modtagefacilitet for uledsagede mindreårige i Afghanistan.
Inger Støjbergs (V) ministerium bekræfter, at Danmark og Norge barsler med en plan om en modtagefacilitet for uledsagede mindreårige i Afghanistan. Foto: Liselotte Sabroe/arkiv/Ritzau Scanpix
Vis mere

Nordkorea og Kina er enige om atomnedrustning
Nordkoreas leder, Kim Jong-un, er på et todages besøg i Kina. Tirsdag lovede Kim Jong-un Kinas præsident, Xi Jinping, at Nordkorea vil samarbejde med Kina om at sikre 'ægte fred' på vejen mod en 'ny fremtid' for Den Koreanske Halvø.
Læs mere her

Mexico kalder Trumps politik grusom og umenneskelig
Mexico fordømmer i stærke vendinger præsident Donald Trumps regering for en politik, hvor tilbageholdte immigrantbørn og forældre bliver adskilt fra hinanden, når de har krydset den mexicansk-amerikanske grænse illegalt.
Læs mere her

Merkel afviser Trump-påstand om øget tysk kriminalitet
Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, afviste tirsdag klart en påstand fra USA's præsident, Donald Trump, om, at indvandring har fået kriminaliteten til at stige i Tyskland. Kansleren henviser til officielle tal, der viser det modsatte.
Læs mere her

Angela Merkel.
Angela Merkel. Foto: Carsten Koall
Vis mere

Dagens avisforsider

Berlingske
Det varme vand i den danske undergrund kan udnyttes i det danske fjernvarmesystem. Selskabet A.P. Møller Holding er derfor klar til at investere et tocifret milliardbeløb i den såkaldte geotermi-teknologi.

B.T.
VM-vært Peter Møllers billede på Instagram, der var en stikpille til DF og Den Korte Avis, har resulteret i en reprimande fra DR's ledelse. Opslaget var "ikke hensigtsmæssigt", siger DR-chef.
Læs mere her

ARKIVFOTO af Peter Møller.
ARKIVFOTO af Peter Møller. Foto: Andreas Beck
Vis mere

Børsen
Kapitalfonden Polaris køber 70 procent af it-kometen Prodata Consult for et trecifret millionbeløb. Direktør Søren Rode ser frem til, at den nye ejer kan give firmaet endnu et skub i en mere professionel retning.
Læs mere her

Ekstra Bladet
En ny skattestyrelse skal ifølge regeringen placeres i en kontorbygning, der trækker tråde til skattely og en pakistansk rigmand, der var kunde hos det berygtede advokatkontor Mossack Fonseca.
Læs mere her

Information
Lydoptagelser og billeder af migrantbørn fra Mellemamerika, som er blevet adskilt fra deres forældre, har rejst voldsom kritik af Trump-regeringens håndhævelse af USA’s immigrationslovgivning.
Læs mere her

Donald J. Trump.
Donald J. Trump. Foto: Chris Kleponis
Vis mere

Jyllands-Posten
Det vil give 267.000 færre sygedage og spare samfundet for 1,1 milliard kroner om året, hvis vi cykler ti procent mere end i dag. For hver ekstra kørt kilometer er der en samfundsmæssig gevinst på 3,55 kroner.
Læs mere her

Kristeligt Dagblad
Debatten om Trump-regeringens tvangsadskillelse af migrantfamilier eksploderer i USA. Politikken er ukristen og umoralsk, siger både moderate og konservative religiøse ledere.
Læs mere her

Politiken
Statsansattes navne, cpr-numre og funktioner har ved en fejl ligget frit tilgængeligt på internettet. Kriminalforsorgen, Udenrigsministeriet og Socialstyrelsen er berørt. En medarbejders googlesøgning afslørede lækket.
Læs mere her