Det behøver ikke være hårdt at være på slankekur. De bedste resultater opnår du, når du mindst bemærker det

Den bedste slankekur er den, man ikke mærker, man er på. Ny forskning peger på, at du med held kan 'snyde' dig ned i vægt. Det er muligt at komme i den rette forårs-form bare ved at ændre nogle småting i din hverdag.

Når du sætter dig til bordet, er det ikke maven, der bestemmer, hvor meget du spiser. Det er hjernen og øjnene, der afgør, hvor meget du gafler i dig. Så det er de sanser, du skal narre.

B.T. har samlet en række metoder til, hvordan du uden at føle afsavn kan fjerne 100-200 kalorier om dagen. F.eks. kan du konsekvent tage mindre på tallerknen, end du tror, du kan spise. Tvinge dig til at lægge kniv og gaffel fra dig mellem hver mundfuld. Eller spise af en mindre tallerken.

Det lyder af ingenting, men det kan sagtens blive til færre kilo på sidebenene.

Den ubevidste margin
I USA har slankeforskeren professor Brian Wansink vakt opsigt med sin bog 'Hovedløse spisevaner'. Her slår han til lyd for de mange små justeringer, der tilsammen får pilen på badevægten til at gå nedad.

Professor Brian Wansink opererer med det, han kalder 'den ubevidste margin'.

- Vi kan ikke mærke forskel på, om vi spiser 1.900 eller 2.000 kalorier på en dag. Men på et år kan 'den ubevidste margin' resultere i, at vi taber os fem kilo eller tager fem kilo på, siger han.

Psykolog og klinisk diætist Inge Vinding er enig med Wansink i, at idealvægten bedst nås med små bitte skridt.

Og det må ikke blive for surt at være på kur. Derfor skal du lade være med at ændre på det, du holder mest af – f.eks. at droppe livretterne. Noget der til gengæld skal ændres, er vanen med at lave 117 ting, samtidig med at du spiser.

- Koncentrér dig 100 pct., når du spiser. Du skal ikke tjekke e-mails, surfe på nettet eller læse avis samtidig. Gør du det, når hjernen ikke at registrere, at du spiser, siger hun.

- Overvægtige kan også have en tendens til at stå og spise ved køkkenbordet eller foran køleskabet. Det er en skidt idé. Sæt dig ned, anret maden pænt og nyd den med alle sanser, siger hun.

Men kampen mod de ekstra kilo skal ikke bare kæmpes foran køleskabet eller i motionscentret. I følge slankeekspert og NLP-psykoterapeut Lone Ladefoged er det vigtigste for at blive slank, at du tror på, du kan blive det. Hun mener, at kampen mod kiloene skal vindes i hovedet.

Vil du tabe dig, skal du starte med at beslutte dig for det. Og så skal tankerne vendes rigtigt.

Fortiden er slut
- Hvis alle de mislykkede slankekure, du tidligere har været på, fylder for meget i dine tanker, blokerer det for, at det lykkes denne gang. Fortiden er slut. Men den måde, du husker den på, præger dine følelser. Ryd op i tanker som: 'I vores familie er kvinderne godt i stand' eller 'jeg er den kloge i familien, og min søster er den smukke', for de blokerer for, at du kan blive slank, siger hun.

Tænk på dig selv som slank
Tankerne om fremtiden skal du til gengæld bruge tid på, for de kan føre dig til målet. Tænk på dig selv, som du vil se ud som slank og gå efter at få billedet til at blive virkelighed.

- Fremtiden er ikke begyndt endnu, men den måde, du tænker på den på, afgør, om du når målet eller ej, siger hun.

Klik her for at få 40 gode slanke-tricks
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.