Velkommen til B.T.'s morgen-orientering. Her giver vi dig et overblik over, hvilke nyheder der er tikket ind fra ind- og udland, mens du har sovet.

Titusinder flygter i bil og til fods fra skovbrand i Californien
​Titusindvis af mennesker flygtede torsdag fra en hurtigt voksende skovbrand i det nordlige Californien. Nogle har forladt deres hjem i bil, mens andre er flygtet til fods. Skovbranden har tvunget myndighederne til at evakuere hele byen Paradise, der har 27.000 indbyggere.
Læs mere her

Tusindvis af amerikanere demonstrerer for Rusland-undersøgelse
En lang række amerikanere var torsdag på gaden i New York, Washington og adskillige andre byer i USA. De kræver, at Robert Muellers Rusland-undersøgelse fortsætter trods justitsminister Jeff Sessions' afgang.
Læs mere her

USA: Rusland planlægger at ophæve banksanktioner i Nordkorea
USA's FN-ambassadør, Nikki Haley, siger, at Rusland har planer om at ophæve banksanktioner mod Nordkorea. Sanktionerne er indført for at sætte en stopper for styrets atomvåbenprogram.
Læs mere her

Det Hvide Hus kan have delt manipuleret video fra pressemøde
En videooptagelse af en ophedet debat mellem præsident Donald Trump og en CNN-journalist, som Det Hvide Hus har delt, kan være manipuleret. Formålet skal angiveligt være at fremstille CNN-journalisten mere aggressiv, end han i virkeligheden var.
Læs mere her

CNN's korrespondent i Det Hvide Hus Jim Acosta (til venstre) fik onsdag inddraget sin akkreditering efter en konfrontation med præsident Donald Trump under et pressemøde. Jonathan Ernst/Reuters Vis mere

Avisernes forsider

Avisen Danmark
Mette Frederiksen siger, hun vil gøre en forskel, men hun mangler pengene til at gøre det. Det mener formand for SF Pia Olsen Dyhr og opfordrer Socialdemokratiet til at fremlægge en økonomisk plan inden valget.
Læs mere her

Berlingske
Storbanken Morgan Stanley brugte sit danske datterselskab med adresse hos advokatfirmaet Bech-Bruun til uretmæssigt at kræve udbytteskat fra Schweiz. Skiftende Bech-Bruun-partnere har siddet i selskabets bestyrelse siden 2004 og sidder der stadig.
Læs mere her

B.T.
Den svindelsigtede Britta Nielsen virkede træt, udkørt og udmagret i retten i Sydafrika i går. En stor kontrast til et af de få billeder, offentligheden hidtil har forbundet med hende, hvor hun let smilende med runde kinder sidder med champagne ved en hesteauktion.
Læs mere her

Britta Nielsen blev torsdag ved en domstol i Sydafrika udleveret til retsforfølgelse i Danmark. Herhjemme er en kvinde, der er sigtet for hæleri i sagen, blevet set for ganske nylig i en forstad til København. Vis mere

Børsen
Magtkampen i toppen af Grundfos har de seneste uger været præget af stort hemmelighedskræmmeri. Og nu tager dramaet en ny drejning: Det var uenighed om en milliardstor opkøbsplan, der fik formandskabet til at smække med døren.
Læs mere her

Ekstra Bladet
Da danskerne første gang så Britta Nielsen, havde hun en del flere kilo på sidebenene og et glas champagne i hånden. Da den 64-årige kvinde i går usikkert trådte op ad trappen fra cellerne under retslokale 13 ved retten i Randburg, var hun som forvandlet.
Læs mere her

Finans
Faldende salgstal og øget udbud af ejerlejligheder i alle størrelser sætter boligmarkedet i de større byer under pres. Udviklingen vækker bekymring hos flere realkreditinstitutter.
Læs mere her

Information
Som reaktion på afsløringer af Danmarks eksport af masseovervågningsteknologi til lande som Saudi-Arabien kræver et bredt politisk flertal nu, at reglerne skal strammes.
Læs mere her

Jyllands-Posten
Fortroligheden mellem den praktiserende læge og patienten er i alvorlig fare, fordi et lovforslag fra Sundhedsministeriet pålægger lægerne at sende meget fortrolige sundhedsdata om patienterne ind i et digitalt superjournalregister. Det mener Dansk Selskab for Almen Medicin.
Læs mere her

Kristeligt Dagblad
Alene i Storbritannien vil 3000 klokker på søndag ringe i sorg over de knap 20 millioner ofre for Første Verdenskrig på 100-årsdagen for freden, og over hele Europa er det kirkeklokker, som vil lyde, i stedet for sejrsfanfarer.
Læs mere her

Politiken
I 2016 underskrev fodboldklubben FC Nordsjællands formand en hemmelig aftale, der gav Manchester City lov til gratis at hente den danske klubs afrikanske talenter fra Right to Dream Academy i Ghana.
Læs mere her