Hun kunne høre hvert et ord, lægerne sagde. At hun måske aldrig ville kunne gå igen, at hun ikke ville kunne trække vejret selv. Hun gik i panik, men kunne ikke åbne øjnene. Hun kunne ikke bevæge læberne og fortælle, at hun stadig var der.

Den 32-årige amerikaner Brisa Alfaro fik i 2014 et slagtilfælde og blev lagt i koma. Selvom hun var helt paralyseret, var hun ved fuld bevidsthed. Det skriver Washington Post.

»Jeg ville ikke have dem til at give op. Jeg ville ikke have dem til at opgive mig, for jeg var stadig derinde. Jeg havde bare brug for tid. Og for at folk troede på mig,« siger hun til Washinton Post.

Brisa Alfaro fløj i marts 2014 fra sit hjem i det sydlige Californien til New York. Om bord på flyet fik hun en allergisk reaktion, hvor øjnene begyndte at klø og ansigtet at hæve.

Da hun dagen efter stadig havde symptomer, tog hun på skadestuen. Her blev hun ramt af en hjerneblødning i en del af hjernestammen og blev lagt i koma. Da hendes mor nåede frem, var hun allerede bevidstløs.

Den 32-årige negletekniker har efterfølgende skrevet om sit sygdomsforløb i Nails Magazine:

»Før jeg var ved fuld bevidsthed, hørte jeg en læge proklamere for andre læger, hvad han troede, ville blive min skæbne: Hvis hun overlever de næste tre dage, vil hun aldrig bevæge sig igen.«

Hun hørte hvert et ord af de dystre fremtidsudsigter, men kunne ikke bevæge en eneste muskel i kroppen. Hun kunne bare ligger der og lytte.

Hendes mor, Linda Alfero, sad ved siden af sin datter og kæmpede for at få hende tilbage. Da hun pludselig så et lille ryk i en finger, sagde lægerne, at det bare var reflekser.

Men Linda Alfero blev ved med at spille sin datters yndlingsmusik, røre ved hende og tale til hende. Da Brisa Alferos brødre kom på besøg på sygehuset, åbnede hun for første gang øjnene. Moderens vidste da, at hendes datter stadig var der, og hun både græd og grinede på samme tid.

Brisa Alfero var ikke en grøntsag. Det viste sig, at hun bare var ramt af sygdommen locked-in syndrom, hvor alle kroppens muskler undtagen øjenmusklerne bliver totalt lammet. Man kan altså være ved fuld bevidsthed, selvom man hverken kan tale eller bevæge sig. I Brisa Alferos tilfælde gik der et par dage, inden lægerne opdagede, hun var ’locked-in’.

I dag er Brisa Alfero stadig i gang med at genoptræne. Hun har skullet lære alt forfra. Hvordan man tygger maden, hvordan man løfter sit hoved, og hvordan man bevæger benene. Nu træner hun i fitness med en persolig træner for at få musklerne bygget op igen, og med tiden regner hun med, at få sit gamle liv tilbage. Som et skridt på vejen har hun genoptaget sit job som negletekniker. Det skriver hun på Nails Magazine.