Lyt til artiklen

Ved du noget om sagen, så vil BT meget gerne høre fra dig på 1929@bt.dk eller på Facebook.

Musikeren Rasmus Nøhr, der er kendt for hittet 'Sommer i Europa', er havnet i en bitter strid med sin gamle ven, pokerspilleren Gus Hansen.

Deres 20 år gamle venskab er forvandlet til kold luft, efter deres koncertprojekt Danmark Dejligst er endt i en tvist om penge.

Gustav Hansen har nu valgt at stævne Rasmus Nøhr for et større beløb. Det bekræfter Rasmus Nøhr over for BT.

Ifølge Ekstra Bladet drejer det sig om 896.000 kr.

»Jeg beklager, at mig og Gustav ikke formår at holde den her sag privat. Jeg opfatter den som en privat tvist, der handler om et par venner, der er startet ud med de bedste intentioner i verden,« siger Rasmus Nøhr til BT.

»Det var en fejl, at vi ikke fik skrevet vores kontrakt færdig. Vi fik ikke skrevet ind i en kontrakt, hvor meget den ene og den anden måtte bestemme,« forklarer Rasmus Nøhr om tvisten.

Ifølge ham skete der en lang række fejl sidste år, som gjorde, at Danmark Dejligst fik et stort underskud.

»Gustav blev overbelastet med opgaver. Han har meget svært ved at uddelegere,« siger Rasmus Nøhr om forløbet.

Gustav Hansen er ikke vendt tilbage på BT’s henvendelse.

De to ungdomsvenner havde ellers fuld tillid til hinanden, da de i foråret sidste år lancerede festivalturneen Danmark Dejligst. Et projekt, som de havde arbejdet på i et halvt år. Programmet afslørede 26 koncerter, hvor tusindvis af frivillige hjalp til. Indtjeningen kom fra salg af fadøl og pølser, og adskillige kommuner smed penge i projektet, når Danmark Dejligst lagde vejen forbi.

Mens Danmark Dejligst igen i år turnerer landet rundt, er sammenholdet mellem de to bagmænd krakeleret.

Det var et spil backgammon i gymnasiet, der blev grundlaget for det 20 år nære venskab. Begge har siden vundet og tabt enorme summer på at spille backgammon. Rasmus Nøhr har tidligere fortalt om sit tumultariske gamblerliv.

Før han blev landskendt musiker, nåede han flere gange at gå fuldstændig fallit. På et tidspunkt skyldte han en million kroner til Skat, men det lykkedes ham i 1998 at komme ovenpå igen ved at gamble i tre måneder, hvor han vandt 200.000 dollars. Men gamblermiljøet tiltalte ham ikke.

»Der var mange ting i spillemiljøet, som ikke var rare. Der var ludomaner, som jeg skulle spille mod for at betale min husleje. Det brød jeg mig ikke om. Det var fint at vinde deres penge, men jeg kunne ikke lide at være den, der gjorde det,« fortalte Rasmus Nøhr i 2010 til BT.

Gustav Hansen brugte sine matematiske færdigheder fra backgammon i poker, hvor han sidenhen er blevet en internationalt anerkendt og berygtet spiller.

Læs mere i BT fredag.

Opdateret kl. 18.30: Tidligere fremgik det, at Rasmus Nøhr blev stævnet for et millionbeløb. Ifølge Ekstra Bladet, der har interviewet Gustav Hansen, drejer det sig helt præcist om 896.000 kr.