19-årig slipper ikke for pisk Den unge, saudiske kvinde, der blev gruppe-voldtaget og senere idømt fængsel og 200 piskeslag, skal ikke vente nogen nåde, siger ekspert.

DELTAG I UNDERSKRIFTS-INDSAMLINGEN HER

Det ser sort ud. Sortere end den mørkeste middelalder. Den unge saudiske kvinde, der blev idømt 200 piskeslag og et halvt års fængsel, efter at hun blev voldtaget, skal ifølge en ekspert ikke forvente nogen nåde. For en anden kvinde, der var kommet i konflikt med islams love, var der til gengæld gode nyheder i går.

I Sudan blev den britiske lærerinde, Gillian Gibbons, benådet. Den 54-årige kvinde blev idømt fængselsstraf, fordi hun havde tilladt nogle af sine elever at kalde en bamse for Muhammed. Hun forlod ifølge vidner i lufthavnen i Karthoum Sudan i går og slap dermed for de 15 dages fængsel for blasfemi, hun blev idømt i sidste uge.

To fremtrædende britiske muslimske politikere sikrede Gibbons løsladelse, efter at de havde holdt møder med Sudans præsident, Omar Hassan al-Bashir.

De to politikere fulgte lærerinden ud af landet.

Offentlig afstraffelse
Den 19-årige saudi-arabiske kvinde må til gengæld forberede sig på at få sin straf ved en offentlig skueproces, som det sig hør og bør i landet.

- Ja, det er jo en fuldstændig absurd sag, men jeg tror ikke, det er sandsynligt, at hun slipper for straf. Sandsynligheden for at benåde kvinder i sådan en situation er meget mindre i Saudi-Arabien end i Sudan.

Jeg håber, jeg tager fejl, for det er jo virkelig en umenneskelig straf, siger mellemøstekspert ved Dansk Institut for Internationale Studier, Bjørn Møller, der ikke tøver med at kalde barbariet være end i Iran, der også er kendt for primitive måder at straffe på.

I Saudi-Arabien hører offentlige afhugninger af hænder for tyveri til dagens orden:

- Saudi-Arabien er det mest rigide af alle lande med hensyn til anvendelse af sharia-lovgivningen og de fuldstændig idiotiske tolkinger af den, siger Bjørn Møller. Ifølge ham nøjes den danske regering med at kritisere Saudi-Arabien spagt for at bevare et godt forhold til USA.

- I Danmark snakker vi ikke så meget om de vanvittige forhold i Saudi-Arabien, fordi det er vores gode allieredes allierede. Det er en af grundene til, at der ikke har været så meget politisk interesse i at fokusere på det, vurderer mellemøsteksperten.

Der er endnu ikke fastsat nogen dato for, hvornår den 19-årige pige skal have sine 200 piskeslag.