Politiet mangler vidner til blodigt knivstikkeri på menneskefyldt diskotek.

For øjnene af 150 andre gæster i diskotek "Fever" i Boltens Gård i København blev to Hells Angels-rockere tidligt søndag morgen stukket ned. Angiveligt efter en strid med en gruppe andengenerationsindvandrere.

Rockerne på 29 og 32 blev alvorligt kvæstet, og måtte behandles af ambulancelægen på stedet, før de i ambulancer blev kørt til Rigshospitalet.

Umiddelbart efter samledes flere af topfigurerne i rockerklubben ved hospitalet for at vogte over deres "brødre", der kort efter begge kunne meldes udenfor livsfare.

Den ene rocker fik et umiddelbart livstruende knivstik i siden nær den ene nyre.

B.T. erfarer, at offeret er et fyldgyldigt, mangeårigt medlem af Hells Angels, der nu er tilknyttet rockergruppens Westend-afdeling i København.

Hans 32-årige kammerat fik en 18 centimeter lang snit-læsion over halsen samt et såkaldt afværgestik i den venstre skulder, der gik ned til knoglen.

Rockerne var hverken iført rygmærker eller havde våben. De sad ved et bord bagest i diskoteket, da de omkring kl. 05.30 blev overfaldet med knive. Ifølge politiets oplysninger var der i hvert fald fire gerningsmænd af udenlandsk herkomst - muligvis med forbindelse til indvandrergrupperingerne på Blågards Plads på Nørrebro.

20 minutter efter overfaldet anholdt en politipatrulje en 21-årig andengenerationsindvandrer i Smedegade ved Blågårdsgade og sigtede ham for forsøg på manddrab. Politiet ønsker ikke at oplyse hans nationalitet.

Under afhøringen hos politiet nægtede han sig skyldig. Og efter et lukket grundlovsforhør i Dommervagten i går eftermiddag bestemte dommeren, at han skulle løslades.

Politiet mener, at den sigtede var i selskab med tre andre unge indvandrere. Tilsyneladene havde de opholdt sig på diskoteket et stykke tid, før knivoverfaldet fandt sted.

En dørmand forsøgte at lægge sig imellem, men forgæves. Han slæbte de to stærkt blødende rockere ind i et tilstødende lokale og tilkaldte ambulance og politi.

Motivet til forbrydelsen havde politiet i går ingen sikre oplysninger om, og der er lagt op til et omfattende og besværligt efterforskningsarbejde. Selv om der var omkring 150 mennesker i diskoteket på gerningstidspunktet, kneb det for politiet at få brugbare vidneudsagn.

"Vi er blevet mødt med en mur af tavshed. Enten har folk på mærkværdig vis ikke set noget, fordi de har stået med ryggen til, eller også tør de ikke sige noget. Selv dørmændene står ikke ligefrem i kø for at snakke med politiet. Rent faktisk ville de slet ikke lade sig afhøre," fortalte kriminalpolitiets centrale vagtleder forundret søndag morgen.

"Det er ikke holdbart, at selv ansatte og godkendte dørmænd ikke vil hjælpe til at opklare forbrydelser. Det er de jo faktisk etisk forpligtet til, da det dybest set drejer sig om gæsternes sikkerhed. Men jeg regner da også med, at vi kan bearbejde dem lidt, når bevillingsafdelingen har ført lidt pædagogiske samtaler med dem," tilføjer chefkriminalinspektør Per Larsen.

Politiet vil fortsat meget gerne høre fra mennesker, der så selve episoden eller forløbet forud på diskoteket. Man har fået at vide, at nogle unge mænd flygtede fra "Fever" kort efter knivoverfaldet. Vidner, der så de løbende mænd, opfordres også af politiet til at henvende sig.