Solferien i et thailandsk paradis er lige nu et frygteligt mareridt for en dansk familie. De kan ikke komme hjem. Lærerparret Susanne og Hugo Hesseldahl og deres 15-årige søn Kristian er havnet som gidsler efter en tragisk jetski-ulykke på det ellers så paradisiske thailandske feriested Cha Am. Det skriver B.T. lørdag.

Den ulykkelige situation er opstået, efter at sønnen Kristian uforvarende har været involveret i en kollision på vandet under en tur på en lejet jetski – vandscooter – ud for den populære badestrand.

På tragisk vis kæntrede et ungt kærestepar på en anden vandscooter i ulykken, og en 23-årig mandlig kinesisk turist, som sad forrest og styrede, er efterfølgende død af sine kvæstelser.

Det barske thailandske retssystem kører nu på de høje nagler, og Kristian Hesseldahl er tilbageholdt af myndighederne, idet de har inddraget hans pas.

Samtidig har forældrene til den 23-årige døde turist i henhold til thailandsk lov fremsat et enormt erstatningskrav for tabet af deres søn.

Erstatningskravet svarer til 500.000 danske kroner. Et beløb, Susanne og Hugo Hesseldahl ikke har mulighed for at betale. Og som deres forsikringsselskab, Lærerstandens Brandforsikring, heller ikke vil dække ind, fordi vandscooteren ikke var forsikret, skriver B.T. lørdag.

»Vi har det ganske simpelt ad helvede til. Vi holder sammen og forsøger at støtte hinanden alt det, vi kan, men det bliver sværere og sværere, som tiden går, for nerverne er tyndslidte. Både Kristian, Susanne og jeg selv er meget hårdt mærkede af det her. Vi er alle medicinerede, fordi vi psykisk har det så dårligt,« siger en næsten grædefærdig Hugo Hesseldahl til B.T. fra Thailand.

Vi troede så, at alt var i orden, men senere, på hotellet, stod politiet pludselig nede i receptionen. Kæresten til den 23-årige var også med, og hun var helt ude af sig selv og kastede sig frem mod Kristian. Han blev så chokeret, at han besvimede og faldt om. Politiet gjorde ikke noget for at forhindre det, der foregik. I stedet tog de os med på politistationen,« fortæller Hugo Hesseldahl.