13 ud af 30 gæster ved en konfirmation i Herning blev syge, da de Store Bededag spiste en oksemørbrad, der viste sig at være rådden. Det skriver JydskeVestkysten torsdag.

Et andet selskab skulle samme dag have spist oksemørbrad, men her var en kok med i selskabet, og han vurderede, at kødet var uspiseligt, hvorfor det blev smidt væk.

Derved reddede han sandsynligvis en del af 66 gæster fra at blive syge. Han afleverede en prøve af kødet til fødevareregionen, som konstaterede, at kødet var råddent.

Maden kom fra cateringfirmaet Kokken og Jomfruen, som nu vil stille deres kødleverandør til ansvar. Men det er ikke nok, fastslår tilsynsførende Michael Provstgaard fra Fødevareregion Syd i Vejle.

- Et cateringfirma skal have procedurer, der sikrer, at folk ikke bliver syge af at spise maden. Og det får Kokken og Jomfruen nu et påbud om at sørge for, siger Michael Provstgaard.