HK rejser sag mod arbejdsgiver, som har sex-chikaneret en 13-årig ansat og vil for første gang anvende chat som bevis.

'Jeg er forelsket i dig', 'Du er min kæreste'. Beskederne popper op på 13-årige Mias computerskærm en søndag aften i marts, hvor hun er alene hjemme. Mia bliver utilpas, for beskederne kommer fra hendes chef i den kiosk, hvor hun har et fritidsjob.

- Jeg synes, det var klamt. Han var jo min chef og meget ældre end mig. Jeg ville bare have, han skulle stoppe, siger Mia, der i dag er 14 år.

Men Mias arbejdsgiver stopper ikke, selv om hun afviser ham og gentagne gange beder ham stoppe.

Fagforeningen HK er i besiddelse af chatudskriftet mellem Mia og hendes arbejdsgiver og mener bestemt, der er tale om sexchikane. Og for første gang nogensinde vil HK bruge chat som bevis i en sexchikanesag.

- Det er undertonen i chatten, der er sexchikane. Fx at han vil komme sammen med hende. At komme sammen indebærer et seksuelt forhold. Han bliver ved, selv om hun siger fra, og det gør krænkelsen ekstra hård, siger Jeanette Hahnemann fra HK’s juridiske afdeling.

HK vil desuden se på, om der også er basis for at anklage arbejdsgiveren for forsøg på sex med en kun 13-årig pige.

Mias arbejdsgiver skriver, at hun ligner en på 18 år, og at kærlighed ikke har nogen grænser.

- Jeg blev så chokeret. Jeg brød mig ikke om, at han tænkte kærestetanker om mig, det var ubehageligt. Jeg havde ikke lyst til at møde op på mit arbejde næste dag, selv om jeg var glad for mit arbejde, siger Mia.

Mia ringer grædefærdigt til sin mor og fortæller, at hun vil stoppe på arbejdet, fordi hendes chef har skrevet noget mærkeligt til hende. - Jeg var helt rystet. Mia går ikke i nedringet tøj eller er specielt udviklet af sin alder. Jeg kunne ikke forholde mig til, at han tænkte sådan om min datter, siger Mias mor, Lene Christiansen. Chefen har også et par dage tidligere spurgt Mia, om hun er jomfru.

Lene Christiansen konfronterer kioskejeren, men han vil hverken give en undskyldning eller penge for de tre dage, som Mia har arbejdet i hans butik. Først efter Lene Christiansen tager kontakt til HK, får Mia sine penge.

HK hører dagligt om unge piger, der oplever sexchikane, men sagen om Mia er usædvanlig.

- Det er første gang, jeg har set en så ung pige blive udsat for sexchikane, siger Jeanette Hahnemann, som har været i HK’s juridiske afdeling siden 1987.

B.T. var i går i kontakt med Mias arbejdsgiver for at give ham mulighed for at komme med sin udlægning af sagen. Men der var tavshed i røret, hvor efter han afbrød forbindelsen.