Lyt til artiklen

Den amerikanske fotograf Spencer Tunick har gjort det igen. Fået en kæmpeflok helt almindelige og helt frivillige mennesker til at smide kludene, så han kunne lave happening-kunst ud af deres nøgenhed.

Søndag eftermiddags seance foregik på Ernst Happel Stadion i den østrigske hovedstad Wien. Som i juni er ramme om EM i fodbold. Og i sagens natur var der da også bolde involveret i søndagens event.

41-årige Tunick, som er født i delstaten New York, er bachelor i kunst. Og hans begejstring for den nøgne krop på fotos startede i 1986, da han under et besøg i London første gang fotograferede en nøgen person ved et bus-stoppested.

Senere fulgte flere foto-serier om nøgenhed, og i 1992 begyndte Tucker mere systematisk at filme og fotografere nøgenhed. Specielt på gaden i New York.

Scroll ned og læs mere

Mens Tuckers tidlige værker fokuserede på nøgenhed i små grupper, men det er hans værker med tusinder af nøgne mennesker, der har gjort ham berømt.

6. maj 2007 satte Tunick sin hidtidige rekord med over 18.000 nøgne deltagere i Mexico City's bymidte. Både mænd og kvinder af alle aldre stod, lå, kravlede, knælede eller på anden vis poserede for Tunicks objektiver.

18. august 2007 tiltrak Spencer Tunick flere hundrede nøgne personer, der deltog i en levende skulptur på Aletsch gletsjeren, i en installation der havde til formål at skabe opmærksomhed om global opvarmning. Temperaturen var ca. 10°C, men alligvel deltog over 600 frivillige mennesker, blandt andet på opfordring fra Greenpeace, på den langsomt indsvindende gletsjer.

Siden 1992, har Tunick været arresteret 5 gange, for sine arbejder i det offentlige rum i New York. I alle tilfælde er anklagerne blevet droppet kort tid efter.

SE ALLE BILLEDERNE HER