Han er blot 19 år, men han lever allerede et stjerneliv som kun de færreste.

For den danske tenniskomet Holger Rune flyttede sidste år fra de trygge rammer i Nordsjælland til det stenrige fyrstedømme Monaco.

En beslutning, der har gjort, at det unge stjerneskud for alvor har taget skridtet mod verdenstoppen.

»Vi (Holger Runes forældre, red.) bor stadig i Skovshoved, men Holger fik en lejlighed i Monaco sidste år. Her kan han få den bedste træning på det højeste niveau. Og han er så tit på Mouratoglou Tennisakademi i Frankrig alligevel, så det giver bedst mening for ham,« forklarer danskerens mor, Aneke Rune, til B.T. og tilføjer:

Foto: SEBASTIEN NOGIER
Vis mere

»ATP sætter ham jo op med nogle af de bedste spillere i verden og laver træningsprogrammer til ham i dagligdagen. Han er simpelthen så glad for sin base dernede.«

'Basen' er da også et sted, hvor der hver dag bliver kastet stjernestøv til højre og venstre.

For nogle af tennissportens superstjerner bor side om side med det danske stortalent.

»Den ene dag træner Novak Djokovic og Grigor Dimitrov dernede, og så er det pludselig Jannik Sinner den anden dag. De bor alle i samme ejendom dernede. Det er sgu hyggeligt, trygt og godt,« forklarer Aneke Rune.

Holger Runes nye liv, hvor han skal stå på egne ben, har dog ikke helt nået at ramme ham for alvor – endnu.

Den fremadstormende kometkarriere kræver nemlig, at rejsedage er en del af den unge danskers liv hver eneste uge.

»Det føles ikke, som om han er flyttet hjemmefra helt, for 90 procent af tiden bor vi jo på hotel, så det føles ikke, som om han står på egne ben hele tiden,« lyder det fra tennisstjernens mor, som fortsætter:

»Så på den måde er det ikke så revolutionerende. Han står ikke lige pludselig og skal bruge tid på en masse hverdagsting alene. Det slipper han for at tænke på. Og så elsker han jo bare livet on the road. Han har det som en fisk i vandet.«

Holger Rune og Novak Djokovic i kamp sidste år under US Open.
Holger Rune og Novak Djokovic i kamp sidste år under US Open. Foto: Robert Deutsch
Vis mere

Stortalentets mor har i mange år rejst verden rundt med sønnen til turneringer, og derfor kan hun da også på tætteste hold se, hvordan han hver dag trives i det hårde elitemiljø, han er en del af.

»Han er slet, slet ikke ensom, og nu er det heller ikke, fordi vi som forældre går op og ned ad ham konstant. Han har det godt i det her miljø, og han sidder ikke alene i en krog og tænker på, hvornår han kan komme hjem. Den personlige trivsel er altafgørende for ham,« lyder det fra Aneke Rune.

Én af årsagerne til, at det går godt for Holger Rune, er da også, at spillet på banen nærmest aldrig har været bedre, end det er lige nu.

For få uger siden blev det eksempelvis til en kæmpe triumf for tennisstjernen, da han vandt den prestigefyldte ATP-turnering BMW Open i München.

Og tirsdag spillede han sig videre til anden runde ved grand slam-turneringen French Open efter at være kravlet op som nummer 40 på verdensranglisten.

Noget, der da også har kastet en status som verdensstjerne af sig. Men det er dog ikke et prædikat, som Rune-familien bruger ret meget tid på.

»For mig er han jo bare Holger, som han altid har været. Han er sgu stadig helt nede på jorden,« afslutter den stolte mor.

Holger Rune spiller senere torsdag sin anden kamp ved dette års French Open, og du kan følge opgøret live her på bt.dk.