Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Han har ikke engang været væk hjemmefra i et år, men snart kan han allerede være på vej videre.

Den 22-årige landsholdsspiller Jesper Lindstrøm har nemlig taget hele Eintracht Frankfurt og resten af Tyskland med storm i denne sæson.

Senest blev det til en kåring som årets bedste unge spiller i Bundesligaen, og derfor er det helt naturligt, hvis flere større klubber lige nu står i kø for at få fat i danskerens underskrift i sommerens transfervindue – efter blot en enkelt sæson i storklubben.

Et muligt scenarie, som Jesper Lindstrøm heller ikke ligefrem udelukker over for B.T.

Jesper Lindstrøm i kamp mod Real Betis.
Jesper Lindstrøm i kamp mod Real Betis. Foto: Angel Fernandez
Vis mere

»Det er da noget, jeg har tænkt over, fordi det er gået så godt. Men her skal man også finde ud af, om det alligevel går for stærkt for én. For mig handler det om, hvilken interesse der er, for hvis det er en interesse fra en klub, der ikke er bedre end det, jeg allerede er en del af nu, så er det ikke noget, jeg begynder at kigge på,« fortæller han.

På trods af den kometkarriere, han har skabt i den bedste tyske fodboldrække i løbet af de seneste ti måneder, er det ikke noget, den unge dansker ligger søvnløs over i øjeblikket.

Men hvis en storklub pludselig melder sig på banen, kan muligheden dog blive for stor til, at han kan sige nej, lyder det fra danskeren:

»Året er gået rigtig hurtigt, men jeg har ikke travlt, så jeg kunne måske godt bruge et år mere i Frankfurt, før jeg skal videre. Men det er også svært, for hvis der pludselig kommer det rigtige tilbud, så skal man jo gribe det.«

Har du hørt fra din agent om noget konkret interesse fra klubber?

»Jeg har sagt til min agent, at jeg ikke behøver at høre, hvad der sker lige for tiden, for jeg har koncentreret mig om de sidste kampe og Europa League-finalen. Den skal jeg være 100 procent forberedt på. Så jeg ved det faktisk ikke, men jeg tænker da, der er noget interesse, når man er årets bedste unge spiller.«

Men du har ikke opsnappet noget?

»I denne uge er det ikke så vigtigt for mig. Jeg koncentrerer mig om Europa League-finalen. Så kan vi i ferien begynde at snakke om, hvad der er af tilbud og interesser. Men jeg er et godt sted, jeg spiller fast, og Frankfurt er en perfekt klub, så jeg har ikke travlt.«

Er der ændret i den plan, som I har lagt sammen med klubben?

»Jeg vil selvfølgelig gerne slå igennem hurtigt, men planen er da gået hurtigere, end både jeg, klubben og min agent havde regnet med. Jeg tror, det her år skulle have været året, hvor jeg i første omgang skulle vænne mig til Bundesligaen. Jeg klager dog ikke over at være et år foran i planen.«

»Men jeg tager en dag ad gangen. Jeg er kun 22 år.«

Det var i sommer, at Jesper Lindstrøm skiftede fra Brøndby til Eintracht Frankfurt, hvor det i alt er blevet til 38 kampe med fem mål og ni assister til følge.

Og onsdag aften kan han så – på trods af en drilsk skade – spille karrierens største kamp, når den tyske storklub spiller finale i Europa League mod skotske Rangers.

Du kan følge opgøret live her på bt.dk fra klokken 21.

Andre læser også