SKAT, MÅ JEG...? Manden tjener pengene, og kvinden styrer hjemmefronten. Så enkle er far og mors arbejdsfordeling ikke længere. Cheferne på arbejdet og familien derhjemme kæmper om ens tid, og samtidig skal vi også huske at realisere os selv og være individer. Derfor er der i de danske hjem nye aftaler, som skal forhandles på plads, hvis familien ikke skal bryde op. BT tager temperaturen på magtfordelingen i parforholdet, giver redskaber til forhandlingen og forsøger at svare på, hvorfor Sanne Fahnøes ven ringer hjem og spørger kæresten om lov, før han siger ja til en aftale.

‘Vi’ er gravide. Derfor er det ikke kun mor og maven, der møver sig rundt mellem barnevogne, bodystockings og babyalarmer i BabySams butikker. Alligevel er rollefordelingen helt klar, fortæller marketingchef Christine Gjødsbøl Jensen.

»Alt hvad der hedder autostole, det er mændenes domæne. Kvinderne er fuldstændig ligeglade med model og udseende, så længe baby er sikker,« siger hun.

Mere nuanceret bliver det, når barnevognen skal vælges.

»Kvinderne har som regel på forhånd forelsket sig i en model, som de enten kender fra en veninde eller har læst om på en blog. Derfra tager manden så over: tester fjedrene og sparker dæk, før han pakker den sammen og undersøger, om den overhovedet kan være i bilen,« siger Christine Gjødsbøl Jensen.

Den bløde afdeling med tøj og bamser er til gengæld udelukkende mors domæne.

»Mænd går ikke så meget op i uldkvaliteter, økobomuld og den slags. Til gengæld vil de gå langt for at finde en bodystocking med det rigtige fodboldhold,« siger hun.

I det hele tager er mændene lidt mere tilbageholdende med at kaste alt for mange penge efter babyudstyr.

»Ikke så meget ved det første barn. Der er der intet, som er for dyrt til den lille guldklump. Men ved barn nummer to, kigger de lidt mere på økonomien, og de bliver lidt bedre til at genbruge og skære ned,« siger Christine Gjødsbøl Jensen.