Hvem har sagt, at motion ikke er sjovt? Der findes i hvert fald én type, der både er sjovt og godt for parforholdet.

Motion er sundt - men for mange kan motion også være en lidt kedelig pligt. Dog er der jo mange forskellige former for kalorieforbrænding, og én af de mere underholdende er lagengymnastik.

Men hvor mange kalorier forbrænder du, og hvor lang tid skal I være i gang for at udligne den Marsbar, du spiste på vej hjem fra arbejde? Og hvilken stilling er den mest kalorieforbrændende? Det har de sat sig for at undersøge i Nordens største erotikbutik Sinful.

Få gang i lagnerne: Gå på opdagelse i Sinfuls store efterårsudsalg

Der er mange veje til den gode form ...
Der er mange veje til den gode form ...
Vis mere

Videnskaben er ikke i tvivl - du kan sagtens forbrænde kalorier ved at dyrke sex. Faktisk kan du forbrænde så mange kalorier, at det er bedre end en rask gåtur. Et canadisk studie viser, at unge mænd i gennemsnit forbrænder 4,2 kalorier i minuttet under sex, mens unge kvinder forbrænder 3,1 kalorier.

Ved du, hvor mange kalorier, du forbrænder under sex? Find ud af det med Sinfuls kalorieberegner!

Sex er altså bedre motion end en gåtur i rask tempo, men slår trods alt ikke en løbetur. Så skal du ud på en større slankerejse, skal du ikke sætte din lid udelukkende til aktiviteter på lagnerne. Alligevel er forskerne enige om, at sex er solid motionsform.

»Vores resultater indikerer, at sex til tider kan betragtes som en signifikant form for motion,« skriver forskerne bag studiet i det videnskabelige tidsskrift Plos One.

24,7 minutters sex i gennemsnit
Forskerne har undersøgt kalorieforbruget under sex blandt 21 heteroseksuelle par. I gennemsnit havde forsøgsdeltagerne sex i 24,7 minutter ad gangen. Det korteste forsøg var 10 minutter og det længste varede hele 57 minutter.

Lav jeres egne forsøg: Gå på opdagelse i Sinfuls store efterårsudsalg

Mændene brugte i gennemsnit mere energi end kvinderne, selvom forskerne korrigerede for mænds højere vægt. Jo længere I holder gang i lagnerne, jo flere kalorier forbrænder i selvfølgelig. Der er altså ingen undskyldning for ikke at sætte gang i aktiviteterne. Selvfølgelig på en corona-forsvarlig måde.

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.