Foråret og begyndelsen af sommeren er højtid for hellig- og mærkedage. Mors dag er ingen undtagelse.

Verden er stadig markant anderledes. Men en ting består: Vores mærke- og helligdage. Både mor og far har hver deres dag, og traditionen tro, så kommer mors dag først. Dagen markeres nemlig hvert år den anden søndag i maj. Så i år kan du godt forberede dig på at ringe, skrive eller sende blomster søndag d. 9 maj.

Overrask din mor med forårsblomster

Men hvorfor egentligt fejre hende? Ja, egentligt behøver du jo ikke en særlig grund. Men måske netop, fordi verden lige nu ser markant anderledes ud, så er det rart at have faste traditioner og mærkedage at holde sig til. Så er der i det mindste noget, der er som det plejer.

Måske har din mor hjulpet ekstra til med børnene imens skoler og institutioner var lukket, hun har måske var den beroligende stemme, der kunne fortælle, at det hele nok skal gå eller måske hun har givet gode råd til tilberedningen af påskelammet, nu hvor påskemiddagen ikke kunne være, som den plejer.

Glæd din mor med blomster

Traditioner er holdepunkter
Hver familie har som regel deres egne twists på traditioner som jul, påske og pinse. Det samme gælder for dage som mors og fars dag. Måske fejrer i slet ikke dagen eller er vant til at invitere hele familien på middag.

Uanset hvordan traditioner holdes i hævd, så er de vigtige for os. Det er nemligt for os at have holdepunkter i vores hverdag. Dage som ikke ligner alle de andre, som vi kan se frem til eller som bare får os til at slappe lidt af.

Så traditioner kan være store eller små, men uanset hvad så er de faste holdepunkter i en tilværelse, der til tider kan være hektisk og uforudsigelig. Husk at for at fejre mor, så behøver du ikke tomme internetbutikkerne - blomster, chokolade og en sød tanke kan man komme langt med.


Læs også: Lær at strikke med 5 gratis strikkeopskrifter

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.