Det kan være svært at tale om sine lyster. Men vi skal stoppe med at dømme hinanden og i stedet anerkende hinandens lyster, ifølge sexolog Joan Ørting.

Vi er bange for at blive dømt. Det er en af grundene til, vi ikke tør tale om vores lyster. Og det er særligt af den partner, vi deler en dobbeltseng med. Så vær åben over for din partner og alle seksuelle lyster, foreslår sexolog Joan Ørting.

”Vi lever i sådan en dømmetid. Hvis man siger til sin partner: ja, jeg kunne godt tænke mig at tage nogle latexbukser på… så bliver vi bange for at blive dømt af vores partner. At de står med et mærkeligt udtryk i øjnene, at de tænker: ad, ad, ad – er hun til latex? Fordi vi også dømmer os selv så meget,” siger hun.

Spil og bøger om sex kan være en vej til åbne op og samtidig have det sjovt med din partner: Find det store udvalg hos Sinful

”Men den dag vi holder op med at dømme os selv, så bliver vi heller ikke bange for, at andre skal dømme os.”

”Så vi skal hele tiden være vores egen bedste støtte. Være åben, sige: ej, hvor spændende! Så lad os støtte hinanden! Lad os støtte os selv! Og lad os få gang i det sexliv!”

Anerkend hinanden
En anden måde at tænde lysten på er, at manden kan prøve at anerkende kvindens køn. At sige: hvor jeg elsker din klitoris, sikke fine kønslæber, fortæller Joan Ørting.

”Det er de færreste kvinder, som har oplevet nogensinde at få at vide: nej, hvor har du egentlig en smuk klitoris. Det har vi jo aldrig hørt. Men prøv at tænk på, hvor vilde mænd er med at få anerkendt deres pik. Komplimenterne bliver sjældent givet den anden vej rundt,” fortæller hun.

Opfyld hinandens fantasier med sexelegtøj til par fra Sinful

Forklaringen på det er ifølge sexologen, at vi har fokuseret på mandens seksualitet i tusinde år. I en mandeverden med mandeværdier og mandeseksualitet, har manden også sat ’tonen’ i dobbeltsengen, og den feminine seksualitet er blevet et tabu.

”Det har været på hans måde: fra a til b. Altså, ’ind-ud-ind-ud-kom’. Det er jo maskulint, altså at der er et mål. Det er en afslutning, det er det maskuline sex. Feminin seksualitet har vi slet ikke talt om endnu,” siger Ørting.

Bliv inspireret til nye eventyr i dobbeltsengen med sexlegetøj fra Sinful

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.