Sexlegetøjet kan bidrage til meget, både i single- og dobbeltsengen.

»Det giver sexlivet et andet fokus end ’ind-ud-ind-ud-kom’, »siger Joan Ørting.

Vores sexliv er drevet meget af de maskuline energier, som handler om release og med målet for øje. Altså udløsning. Vi har endnu ikke givet plads til den feminine erotik, som i højere grad handler om at komme opad i det ekstatiske og ligge i den her orgastiske tilstand, hvor det ikke handler om at afslutte, men at opnå denne tilstand« fortæller Ørting.

Gå på opdagelse i det udvalg af sexlegetøj hos Sinful - Danmarks største erotikwebshop
Diskret levering

Hun peger på Danmarks største sexundersøgelse, Sexus, fra 2019, der viser, at danskernes sexliv i gennemsnit varer seks minutter efter klokken halv elleve om aftenen.

Men hvad kan sexlegetøjet bidrage med i den sammenhæng?

»At det netop er et legetøj. Vi øver os i at sprede benene og gå på opdagelse i vores seksualitet. For at finde ud af, hvad der virker for os – uden der absolut behøver at ligge en mand ovenpå,« siger hun:

»Og når kvinderne får lov at sprede benene, at ligge der og være frie uden at skamme sig. Og at få glæde ved deres seksualitet. Så fjerner det også langsomt et tabu om sex«.

Gå på opdagelse i det udvalg af sexlegetøj hos Sinful - Danmarks største erotikwebshop
Diskret levering

Sex er et tabu
Det er nemlig stadig et tabu at tale om – ikke kun sexlegetøj – men sex og seksualitet i det hele taget, siger Ørting.

Og det er fordi, vi mangler et sprog for det.

»Vi er simpelthen fattige på det område. Vi er så dyriske, når det handler om erotik; vi signalerer og mimer ligesom dyr i stedet for at kommunikere. Vi signalerer sådan: nå, nu er han gået i bad. Gud, det betyder nok, at han vil have sex. Så vi prøver at tyde tegnene hos hinanden, fordi vi endnu ikke har et sprog for det.«

»Og det har vi ikke, fordi der er megen tabu om hvilke ord, vi skal bruge,« siger hun:

»Vi kalder det fisse, men fisse er jo ikke det indvendige, det er det udvendige. Kusse er også det udvendige. Og skede er jo sådan noget, man putter en kniv eller dolk ind i. Vi er stadig så fremmedgjorte over for vores eget køn og seksualitet«.

Gå på opdagelse i det udvalg af sexlegetøj hos Sinful - Danmarks største erotikwebshop
Diskret levering

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.