Særligt for manden kan det være en stor hjælp med sexlegetøj i dobbeltsengen, fortæller sexologen.

»Jeg tror faktisk, det er mændene, der er primus motor for det. En mand vil jo bare gerne se sin kvinde i ekstase. Lykkelig og med himmelvendte øjne,« siger Joan Ørting.

»Og så gør han det, der skal til. Manden ser sexlegetøjet som et redskab, han har i sit værksted. Men det er ikke sådan, at manden stolt fortæller om sit sexlegetøj, når han er ude med andre mænd,« siger hun.

Gå på opdagelse i Sinfuls store udvalg – til dig selv eller jer som par
Diskret levering

Vi taler ikke nok om det
Hvor mændene har svært ved at tale om deres seksualitet mellem venner, så ligger kvindernes udfordringer et andet sted.

»Altså, mænd til mænd taler ikke om deres egen seksualitet. Det kan vi kvinder godt, hvis vi snakker med vores veninder om det. Til gengæld kan vi ikke snakke om det med ham, vi går i seng med,”«siger Ørting:

Mændenes samtaler om sex og samliv bliver hurtigt »Platte« fordi det for dem kan være svært at tale om sex på en seriøs måde. Især hvis der er udfordringer på området.

Gå på opdagelse i Sinfuls store udvalg – til dig selv eller jer som par
Diskret levering

»Og på samme måde kan mænd heller ikke frit og ærligt snakke om sex med andre mænd  – i hvert fald ikke uden det bliver plat. Mænd kan godt være platte med deres humor omkring sexlivet. Men der er ikke den der ærlige samtale som: min kæreste har ikke lyst, hvad skal jeg gøre, for jeg er også begyndt at kede mig lidt? Hvad har I af erfaringer?.«

»De samtaler er slet ikke tilgængelige for mænd endnu. Så skal vi bryde tabuet, må vi begynde at finde et sprog for vores sex og seksualitet. Dele erfaringer. Aftale om det hedder en vulva eller en fisse. Spørge vores partner: hvad er din seksualitet?«

Gå på opdagelse i Sinfuls store udvalg – til dig selv eller jer som par
Diskret levering

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.