Vi tænder på forskellige ting. Og det betyder ekstremt meget for parforholdet, at vi kan tænde en lyst hos hinanden. Joan Ørting forklarer om de forskellige "lystknapper", man kan arbejde med.

Slår du dig selv i hovedet, fordi du ikke bliver tændt, når din partner rører ved dig? Ligger du og tænker »hvad er der galt med mig? Hvorfor er jeg ikke tændt, når min partner gør alt muligt?« Så skal du vide, at det ikke nødvendigvis er dig, der er noget galt med. Vores lystbehov er meget forskellige, og din partner tænder ikke nødvendigvis på det samme som dig.

»Det er derfor, vi skal begynde at gå lidt på opdagelse, og udforske: Hvem er vores partner? Hvor sidder vores lystknapper? Altså dér, hvor vi kan mærke, det vækker noget erotisk i os? Hvor vi bliver sendt til den syvende himmel. Hvor vi tænker: »Det er lige det her, jeg længes efter,« forklarer sexolog Joan Ørting.

»Vi er alle særegne og har forskellige behov - og din partner behøver ikke at tænde på det samme som dig.«

Gå på opdagelse og bliv inspireret hos Sinful.dk
Altid diskret forsendelse - 365 dages returret

Herunder fortæller Joan Ørting om fem »lystknapper«, du kan udforske i dobbeltsengen. Vi har dog ikke kun én tændingsknap, men én primær og et par sekundære knapper. Hvilken tændingsknap kan du lide at blive trykket på? Og hvad med din partner?

1. Hjernen
I hjernen sidder tankerne, og her findes den første lystknap. Seksualiteten sidder oppe i hovedet. Hjernen kan producere tanker og skabe indre billeder, som kan vække en seksuel lyst. Derfor har vi f.eks. også porno, som kan repræsentere disse tanker.

Ikke mange fantasier er ens. Hvis I er to i parforholdet, som tænder på sexfantasier, så bliver I ikke nødvendigvis tændt af den samme.

Sådan trykker du på lystknappen: Du kan tænde din partner ved at spørge ind til fantasien. Spørg f.eks. »Hvad tænder du på? Hvad er den frækkeste fantasi, du har? Og det allervigtigste: Hvad er din rolle i fantasien - bliver du taget, eller tager du?«

Du kan også stille spørgsmål specifikt til historien i fantasien: »Hvad sker der så? Hvad har du på? Hvad tidspunkt er det?« Tankerne er sjældent romantiske, men mere vulgære og direkte.

Se nyheder og favoritter hos Sinful.dk
Altid diskret forsendelse - 365 dages returret

For mange kan det svære svært at åbne op for sin sexfantasi. Det er fordi, vi skammer os. Og vi er bange for, at vores partner vil dømme os for vores fantasi. Så vær åben overfor din partners sexfantasi - det er ikke personligt - spørg ind og lyt!

2. Krop og sanser
Mennesker, som ikke behøver at have øjenkontakt. Det er kvaliteten af berøring. Hvor god er han til at røre min krop? Hvor nærværende er han? Hvordan er hans eller hendes stemme? Hvordan smager kysset?

Hvis man er til krop og sanser, så er det lige før, at man har lyst til at sige til massøren: »Skal vi gifte os?« Det er også ofte sanselige mennesker, der får hudsult.

Sådan trykker du på lystknappen: Prøv at give din partner bind for øjnene. Det vækker en lyst, når han eller hun kun skal fokusere på sine krop og sine sanser.

Se de bedste tilbud lige nu hos Sinful.dk
Altid diskret forsendelse - 365 dages returret

Du kan også stille spørgsmål som »Hvordan vil du kysses – kan du beskrive et kys for mig? Hvordan er det at være nøgen? Hvordan føles lagnet? Hvordan er din partners ånde? Hvordan føles penetreringen? Hvad er dit magiske sted på din krop, hvor det altid virker?« Her er der mange, der ofte svarer, at de godt kan lide at blive rørt i nakken.

3. Energi
Nogle mennesker tænder på energi. Det er folk, som er vilde med connection og flirt. Som kan lide et smil fra den ene til den anden med et par meters afstand. Det er dansen foran ham. Det er følelsen af maskulin og feminin polaritet. Der skal være et plus og et minus for at der bliver skabt et spændingsfelt - og det er den energi, der kan mærkes og skaber en tænding. Når energien omvendt flader ud i parforholdet, så forsvinder polariteten. Når I er blevet for ens (I tager det samme tøj på, spiser det samme), så skal der hankes op!

Sådan trykker du på lystknappen: Følelsen af at være enten feminin eller maskulin er helt centralt her. Spørg dig selv »Hvordan føler jeg mig sammen med min partner - som en bror eller søster? Eller er der en mere sensuel energi imellem os? Er der et spændingsforhold?«

Se spil og underholdende erotiske lege hos Sinful.dk
Altid diskret forsendelse - 365 dages returret

Drop joggingbukserne! Tag kjole på. Vær åben og glad. Flirt - med din partner og med andre. Smil og få øjenkontakt. Få spændingsforholdet på ret køl; dansen mellem det maskuline og feminine.

Hvis det er svært, så stil jer selv en opgave: Manden i forholdet bestemmer alt over en hel dag, lige fra hvilket tøj, hun skal tage på, til hvad de skal ud at opleve, og hvordan de skal have sex den dag. Han tager altså lederskabet, og det skal han øve sig på. Hun skal øve sig i at lade tage ja-hatten på og lade sig flyde med. Hun skal mærke hans lederskab.

4. Fetisch / kinks
Denne knap åbner op for forvandling. Fetisch handler om afrodisiaka, altså en særlig ting eller legemsdel eller materiale, som du tænder seksuelt på. En slags totem, som nærmest har en religiøs virkning; det kan være pvc, plastik, latex, gummi. Man forskyder så at sige sin lyst fra partneren til en ting.

Vi har alle små afrodisiaka - eller hjælpemidler - som vi bruger til at tænde en lyst: Vi tænder to lys på et bord, lytter til musik, går i bad. Vi tager parfume på eller en rød kjole. Men hvis man er til fetich, så kan man være helt vildt med bryster, eller sæd, hår eller numser.

Sådan trykker du på lystknappen: Lad os befri denne seksualitet fra skam. I stedet for at dømme, så prøv at være nysgerrig på din partners lyst. Prøv at spørg »Hvilken fetich har du? Hvad tænder dig ved hår, sæd, numser?«

Hvis det er svært, så lav en lille leg: Hvis I skal pakke en usynlig, erotisk taske til en øde ø, og skal have følgende med 1) en legemsdel 2) en ting, der ophidser os og 3) et kostume. Hvad skal I så pakke? Det er en måde at åbne op for samtalen.

Se de mest populære fetisch-produkter hos Sinful.dk
Altid diskret forsendelse - 365 dages returret

Måske du også er til kinks? Hvor en fetich er svær at lave om på, så er kinks et krydderi til sexlivet, som kan skifte. Måske du har set Fifty Shades of Grey med din parter, og tænker: skal vi prøve håndjern i en periode? En gag i munden? Eller japansk bondage i en måned? Eller vi kan shoppe dildoer på Sinful sammen?

5. Romantik
Romantik er verdens længste forspil. Det handler om samhørighed og connection og at komme ud at opleve noget sammen, som vi kan sige wow til. Vi vil føle, vi har mødt vores soulmate. Hjertet møder hjertet.

Sådan trykker du på lystknappen: Den største udfordring her er rejsen fra hjerne til hjerte, som oftes kan føles lang - især for mændene. Her skal I øve jer på ikke at være styret af hovedet, men trække energien ned i hjertet og finde ind til en tilstand af, at vi er her sammen.

Det handler om at forherlige hverdagen. At åbne sig. Føle sig forbundet. Så arranger skabende oplevelser om hinanden, som I kan dele sammen; gå en tur på stranden, giv hinanden øjenkontakt. Måske du har købt din partner en gave, eller I giver hinanden små overraskelser; en lille, gul seddel på køkkenbordet eller en rose på sengebordet.

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.