Drop det klassiske julegaveræs og giv i stedet en oplevelse i julegave. Vi har udvalgt 7 fantastiske staycations, der garanteret vil bringe lykke under juletræet.

Et spaophold i luksusomgivelser, et golfophold i smuk natur eller en romantisk weekend på en kro i nabolaget? Danskerne er blevet vilde med staycation – altså at holde ferien hjemme. Og det er ikke kun fordi, coronaepidemien har tvunget os til at blive hjemme.

Tendensen har nemlig allerede været i gang i flere år, men coronakrisen har accellereret tendensen kraftigt i disse dage. Og der er mange gode grunde til at holde ferien under hjemlige himmelstrøg. Det er billigere, det er mere miljøvenligt, og så er det mindre tidskrævende, fordi oplevelserne er lige rundt om hjørnet.

Vil du glæde den, du holder af, så hop med på tendensen, og giv en staycation i julegave. Det kan være guld værd med et lille pusterum fra en travl hverdag, og minderne fra opholdet har man med sig hele livet. Og du kan jo invitere dig selv med!

Her er 7 fede staycations i Danmark – og kan du ikke vælge, så køb et gavekort i stedet!Spa-ophold på Hotel Alsik, Sønderborg

Det moderne Hotel Alsik er tegnet af Henning Larsen Architects og er smukt beliggende lige ved Sønderborgs gamle bydel og med udsigt til Flensborg Fjord. Her har I adgang til Danmarks største spa, Alsik Nordisk Spa & Wellness.

Et ophold inkluderer overnatning, adgang til spaområdet, aftenmenu, stor morgenmadsbuffet mm.
Pris for 2 personer:  fra 2190 kr.

Spa-ophold Marienlyst Strandhotel, Helsingør

Fuld forkælelse for pengene. Et spaophold på det gamle, charmerende Marienlyst Strandhotel fra 1861 byder på klassisk badehotelstemning. Opholdet inkluderer blandt andet overnatning i superior-dobbeltværelse med havudsigt, adgang til spafaciliteter, 3-retters menu i Salon Marienlyst. Og skulle I få lyst til en tur i bølgen blå, er der ikke langt, hotellet ligger nemlig helt ned til vandet.

Pris for 2 personer: fra 2696 kr.

Middagsophold på Hotel SKT. PETRI, København
Kombinér en lækker gourmetoplevelse med en overnatning i København. I bor på Hotel Skt. Petri i hjertet af København og har byens bedste shopping og seværdigheder lige for jeres fødder. Opholdet inkluderer: En overnatning i superior dobbeltværelse med balkon, 10 retters sharing menu i Restaurant Dada for 2 personer (ekskl. drikkevarer), stor morgenbuffet, fri adgang til fitness og sauna.

Pris for 2 personer: fra 1995 kr.

Golfophold på Himmerland Golf & Spa Resort
Har du en golfentusiast på gavelisten, så har du her den perfekte gave: Nemlig et ophold på Himmerland Golf & Spa Resort. Golfbanerne er nogle af Danmarks bedste, og der er plads til både nybegyndere og ”proffer”. Man kan også lade sig forkæle i resortets spa eller bare nyde de smukke omgivelser. Opholdet inkluderer: 1 overnatning i dobbeltværelse, morgenbuffet, 1 runde på Backtee Course,1 runde på Garia Course, Fri adgang til badeland & fitnesscenter.

Pris for 2 personer: fra 2690 kr.

Hyggeligt ophold på Skrøbelev Gods
Check ud af hverdagen og tag på romantisk ophold på Skrøbelev Gods. Det historiske gods ligger på Fyn i smukke, fredelige omgivelser og perfekt, hvis man vil helt ned i gear. Opholdet inkluderer 1 overnatning for 2 personer i dobbeltværelse, middag med 1 hovedret, morgenbuffet med frisk frugt samt rundvisning på godset.

Pris for 2 personer: fra 1292 kr.

Kroophold med middag
Et kroophold er et perfekt afbræk fra hverdagen. Der er kroer overalt i Danmark og i mange forskellige prisklasser. Vælg f.eks. et ophold på den stemningsfulde 4-stjernede Benniksgaard i Gråsten, der er idyllisk beliggende ned til Flensborg Fjord. Ophold inklusiv en overnatning, middag og morgenmad.

Pris for 2 personer: fra 1199 kr.

3-dages staycation på Comwells hoteller
Hold forlænget weekend på et af Comwells skønne hoteller. Hotellerne ligger midt i naturen og alligevel tæt på kultur og byliv. Vælg mellem Kolding, Middelfart, Holte, Sorø, Rebild Bakker, Roskilde og Borupgaard. Opholdet inkluderer 2 x overnatning i dobbeltværelse, 2 x stor morgenbuffet, 1 x 2 retters middag eller buffet samt 1 drinkskupon til øl, vin eller vand

Priser for 2 personer: 1999 kr. (Borupgaard +800 kr.)

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.