Skab et godt sovemiljø og få en bedre søvn. Her får du 8 tips til, hvordan du nemt opgraderer dit soveværelse.

Sover du dårligt? Ja, så er du ikke den eneste. Faktisk lider næsten halvdelen af alle danskerne af søvnbesvær i større eller mindre grad. Det viser tal fra rapporten Den Nationale Sundhedsprofil, som er udarbejdet af Sundhedsstyrelsen.

Få en bedre søvn - find en luksusseng hos BedreNætter i deres store januarudsalg - spar op til 65% her

 

Der er meget, du selv kan gøre for at afhjælpe dårlig søvn. Du kender sikkert nogle af rådene: Sluk for skærmen, faste sovemønstre, undgå alkohol og kaffe før sengetid. Men det er ikke kun dine vaner, der påvirker din nattesøvn. De fysiske rammer og luftkvaliteten i dine soveomgivelser har også indflydelse på søvnkvaliteten. Det kan derfor være en god ide at lave en lille opgradering af dit soveværelse - der skal mindre til, end du lige tror.

Find den bedste seng til dig - Spar op til 61% på luksussenge hos Sengetid.dk i deres januarudsalg her

Her er 8 nemme veje til bedre søvn:

  1. Sov i den rette temperatur. 16-18 grader er perfekt - hverken for koldt eller for varmt. Sover du koldere, kan der dannes skimmelsvamp i soveværelset. Sover du varmere, bruger kroppen muligvis unødig energi på at komme af med varmen.
  2. Luft ud inden sengetid – og efter, du er stået op. Det holder luften frisk i soveværelset.
  3. Sov i mørke. Når du sover i helt mørkt rum, vil din hjerne producere søvnhormonet melatonin, som hjælper kroppen til at komme ned i en dyb søvn. Altså, undgå så vidt muligt naturligt lys. Det kan par gode mørklægningsgardiner hjælpe til med.
  4. Omgiv dig med farver, der skaber ro og harmoni og gør dig parat til en god nats søvn. Eksempelvis menes blå og grøn på væggene at have en beroligende effekt, der kan give dig følelsen af indre en dvaletilstand.
  5. Rolige og ryddelige omgivelser. Undgå at proppe alt for mange ting ind i dit soveværelse. Fjern rod og overflødige ting. Det giver bedre betingelser for at fokusere på søvnen og ikke på al ’støjen’.
  6. Indret med grønt. Nogle planter kan forbedre din søvn. Eksempelvis afgiver Aloe Vera og svigermors skarpe tunge ekstra ilt til rummet. Det skaber et bedre indeklima og er med til at forbedre søvnkvaliteten.
  7. Undgå larm. Søvn og støj er en dårlig cocktail, så sørg for at slukke for notifikationer på dine devices. Hvis det er muligt, så indret soveværelset i boligens mest rolige rum. Og ellers alliér dig med et sæt gode ørepropper.
  8. En god seng. Hvad end du har et godt sovehjerte eller døjer med søvnbesvær, er der gode grunde til at forkæle dig selv med lidt ekstra sengeluksus – du tilbringer cirka en tredjedel af dit liv i sengen, så hvorfor ikke tilføje lidt ekstra komfort og lækkerhed til soveværelset?

Lige nu har sengeforhandleren Bedre Nætter kæmpe rabatter på senge og sengetilbehør, så du kan starte vejen mod bedre søvn allerede i dag. Her er et udvalg af de gode tilbud:

Atlas Wood - Antracit kontinentalseng 180x200 cm

Vanvittigt tilbud på Atlas Wood kontinentalseng - Kun 5.999 kr.             
Vanvittigt tilbud på Atlas Wood kontinentalseng - Kun 5.999 kr.             
Vis mere

Pris: 5.999,00 kr. (Før: 15.999 kr.)


Kontinentalseng Senses 180x200 cm

Kontinentalseng Senses 180x200 cm 
Kontinentalseng Senses 180x200 cm 
Vis mere

Pris: 12.999 kr. (Før: 31.999 kr.)


Senses Diamant 140x200 cm

Endnu et godt bud på en luksusseng til en god pris. 
Endnu et godt bud på en luksusseng til en god pris. 
Vis mere

Pris: 6.499 kr. (før 15.999 kr.)

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.

Andre læser også