Hun blev tvunget til at arbejde mod sin vilje, hun havde ingen frihed, og hun bliver forhindret i at få børn.

Det var grufulde detaljer, som popstjernen Britney Spears i sidste uge kunne fortælle ved en speciel høring i retten. Men var det sandheden, vi hørte?

Ikke hvis man skal tro modparten. Ifølge det amerikanske medie TMZ vil modparten forsøge at pille Britney Spears' forklaring fra hinanden, når de i næste uge vil fremlægge deres version i den opsigtsvækkende sag om, hvorvidt Britney Spears kan få fjernet sin far som værge.

Den 39-årige superstjerne har haft sin far som værge, siden hun for 13 år siden blev tvangsindlagt på et psykiatrisk hospital efter et sammenbrud.

Britney Spears ses her under en optræden i 2016.
Britney Spears ses her under en optræden i 2016. Foto: MARIO ANZUONI
Vis mere

Ved høringen, som foregik over en videoforbindelse, fortalte Spears blandt andet, hvordan hun nærmest ingen frihed har, og hvordan værgemålet både har været traumatiserende og deprimerende for hende.

»Jeg mener virkelig, at dette værgemål udgør et overgreb,« lød det fra Spears.

Men det bliver tilsyneladende en helt anden udlægning, vi får i næste uge.

Ifølge TMZ' kilder vil modparten blandt andet modsige Britneys forklaring om, at hun blev tvunget til at tage på tour i Europa i 2018.

Britney Spears med sine to sønner, Sean og Jayden, da de var yngre. Hun har de seneste år ikke set dem så meget, da værgemålet også indebærer restriktioner for det.
Britney Spears med sine to sønner, Sean og Jayden, da de var yngre. Hun har de seneste år ikke set dem så meget, da værgemålet også indebærer restriktioner for det. Foto: MICHAEL NELSON
Vis mere

I stedet mener de, at Britney selv kom og bad om at få en opgave, da hun kedede sig.

»Hun tiggede nærmest om den Europa-tour i 2018,« lyder det fra en af de unavngivne kilder, som ifølge TMZ er tæt på sagen. Ifølge kilden kan påstanden underbygges af en sms-korrespondance.

Hvem der har ret, og hvad sagen ender med, kommer vi dog formentlig til at vente længe med at få et svar på.

Ifølge den amerikanske advokat Andy Mayoras, der har speciale i arveret, er Britney Spears' forklaring dog ikke usandsynlig – hvor vild den end lyder.

Britney Spears får stor støtte fra sine fans.
Britney Spears får stor støtte fra sine fans. Foto: ETIENNE LAURENT
Vis mere

»Det, hun har fortalt, kunne helt sikkert godt ske. Det kunne godt være sandt,« siger han til L.A. Times og forklarer, at lige netop reglerne om værgemål er nogle af de mest restriktive i USA.

»Du tager en persons rettigheder til at træffe nogen som helst beslutninger om dem selv fra dem.«

Ud over at have udgivet musik og givet et større antal koncerter har Britney Spears på et tidspunkt i løbet af de seneste 13 år fungeret som dommer i det amerikanske 'X Factor'.

Og netop det faktum kan måske falde ud til hendes fordel.

»Jeg har svært ved at forstå, hvordan nogen, der har arbejdet så hårdt som hende – både inden for underholdningsbranchen og som dommer på et tv-show – og som kunne gøre alle de ting, skulle være fuldstændig ude af stand til selv at træffe nogen beslutninger,« udtaler Leslie Salzman, der er professor i jura ved Benjamin N. Cardozo School of Law, til L.A. Times.

Hun mener, at det er godt, at Britney Spears' sag sætter fokus på lovgivningen om værgemål, og tilføjer, at popstjernen sagtens ville kunne finde et alternativ til sin far, der kunne fungere som værge – for eksempel i form af et firma, der har erfaring med formuestyring.