Lyt til artiklen

Hvis USAs præsident stadig hed Donald Trump, så var der aldrig udbrudt krig i Ukraine.

Sådan lyder det meget selvsikkert fra den tidligere amerikanske præsident i et kontroversielt tv-interview, der blev sendt mandag aften på TalkTV.

»Jeg har truet ham, som han aldrig er blevet truet før«, lyder det fra Donald Trump i interviewet med den kontroversielle, britiske journalist og tv-personlighed Piers Morgan.

Interviewet er blevet optaget på forhånd, og klippet om Trumps trusler mod Putin blev vist som en lille 'smagsprøve', før selve interviewet begyndte, skriver Independent.

Donald Trump og Vladimir Putin i 2019.
Donald Trump og Vladimir Putin i 2019. Foto: BRENDAN SMIALOWSKI
Vis mere

Truslerne fandt ifølge Trump sted, da han stadig var præsident. Ifølge Trump afskrækkede han Putin fra at invadere Ukraine dengang.

»Vi har en krig, som aldrig ville have fundet sted, hvis jeg var præsident,« siger Trump, der også svarer ja, da han bliver spurgt, om han mener, at Putin er et folkemordsmonster:

»Ja, det gør jeg helt sikkert. Hvem ville ikke være det?,« lød det fra Trump.

I selve interviewet vil han dog ikke uddybe, om han truede Putin med atomvåben. Men da han sammenligner størrelsen på USAs og Ruslands atombomber, siger han:

Det er den kontroversielle britiske tv-personlighed og journalist Piers Morgan, der har interviewet Trump.
Det er den kontroversielle britiske tv-personlighed og journalist Piers Morgan, der har interviewet Trump. Foto: HENRY NICHOLLS
Vis mere

»Der ville ikke være noget Rusland, der ville ikke være noget Rusland«.

Putin er dog ikke det eneste emne, som Piers Morgan og Donald Trump kommer ind på i interviewet, der er en premiere på Morgans nye program 'Uncensored', som altså lægger ud med at have Trump i den varme stol.

Undervejs langer den tidligere præsident atter engang ud efter det seneste præsidentvalg, hvor han mener, at han blev snydt for en sejr grundet valgsvindel.

»Jeg har beviser, og vi har masser af beviser«, lyder det fra Trump, der kalder Morgan for et fjols, hvis han tror, at valget foregik på fair manér.

Prins Harry og Meghan Markle vil ende med at blive skilt, spår Trump.
Prins Harry og Meghan Markle vil ende med at blive skilt, spår Trump. Foto: SEM VAN DER WAL
Vis mere

Et af tidens måske mest omtalte emner i Storbritannien, Prins Harry, bliver også bragt på banen, og her har Trump også nogle ganske klare holdninger og tilsyneladende også evner som spåkone:

Ifølge Trump er den britiske prins voldsomt under tøflen hos sin kone, hertuginde Meghan. Og den tidligere præsident spekulerer over, hvad der mon sker, når parret bliver skilt.

»Det vil ende. Og det vil ende skidt. Og jeg spekulerer på, om Harry så vil komme tryglende tilbage på sine knæ til det smukke London,« siger Trump.

Selvom Trump virkede til at være i ganske godt humør under interviewet, så ender det dog tilsyneladende ikke super godt.

Ifølge en teaser, der blev vist på forhånd, så ender Trump med i raseri at forlade interviewet. Den del af interviewet vil dog først blive vist i andet afsnit af programmet i morgen, skriver Independent.