Lyt til artiklen

Selvom tidligere premierministre har forsøgt at fyre ham på grund af galoperende inkompetence, så arbejder den 15-årige kat Larry fortsat i Downing Street.

Det har han gjort siden 2011, og det gør han fortsat, efter det i denne måned blev afgjort, at Liz Truss blev indsat som afløser for Boris Johnson på posten.

Larry kom til Downing Street 10 fra et internat i 2011. Oprindeligt skulle han bare agere kæledyr for daværende premierminister David Camerons børn. Men grundet skadedyrsproblemer på adressen blev han med glimt i øjet udnævnt til chefmusefanger – en titel han nu i 11 år har båret med stolthed.

Men også med svigende succes.

I 2019 ventede Larry sammen med resten af Storbritannien på, at Boris Johnson skulle holde tale sin første tale som premierminister.
I 2019 ventede Larry sammen med resten af Storbritannien på, at Boris Johnson skulle holde tale sin første tale som premierminister. Foto: Tolga AKMEN
Vis mere

I april 2012 – efter to måneder i jobbet – nedlagde han officielt sin første mus. Men David Cameron var langt fra tilfreds med sin nye ansattes engagement.

Dråben fik bægeret til at flyde over, da premierministeren tog Larry i at ligge og dase på en stol, mens en mus trippede rundt på gulvet i hans kontor.

Da han forsøgte at vække Larry, åbnede katten dovent sit ene øje, inden han besluttede sig for at sove videre, skrev People i 2012.

På den baggrund fik Larry frataget sin cheftitel og måtte siden dele ansvarsområdet med hunkatten Freya, der blev udlånt af finansminister George Osborne. Indtil hun i 2014 blev ramt af en bil og måtte gå på pension. Så fik Larry sin titel tilbage.

Selvom hans jobtitel officielt er musefanger, har pressefotografer foran Downing Stret nummer 10 også fanget ham i et angreb på en due.
Selvom hans jobtitel officielt er musefanger, har pressefotografer foran Downing Stret nummer 10 også fanget ham i et angreb på en due. Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA
Vis mere

Downing Streets hjemmeside beskrives hans arbejdsopgaver dog således: 'Hilser gæster velkommen, inspicerer sikkerhedsforanstaltninger og tester de antikke møblers sovekvalitet'.

Her lyder det desuden, at han 'overvejer løsninger på husets museproblemer', men har fortalt Downing Street, at en løsning fortsat 'er på tegnebrættet'.

Da David Cameron holdt sin sidste spørgetime i 2016, fortalte han, at Larry var at betragte som tjenestemand og ikke personlig ejendel.

Han blev derfor boende i Downing Street, da den afgående premierminister blev afløst af Theresa May.

Larry har sneget sig med på mange fotos gennem tiderne. For eksempel her hvor han ligger og vasker sig i en vindueskarm, mens daværende premierminister Theresa May poserer med sin mand, Philip May, og det daværende amerikanske præsidentpar, Donald Tog Melania Trump.
Larry har sneget sig med på mange fotos gennem tiderne. For eksempel her hvor han ligger og vasker sig i en vindueskarm, mens daværende premierminister Theresa May poserer med sin mand, Philip May, og det daværende amerikanske præsidentpar, Donald Tog Melania Trump. Foto: Ben STANSALL / AFP
Vis mere

Med Liz Truss, der i denne måned blev Storbritanniens seneste premierminister har Larry således arbejdet for foreløbig fire af slagsen.

Og den seneste udskiftning er måske meget god for Larry. For angiveligt bliver han lidt nervøs, når han omgås mænd. Bortset fra én.

»Sjovt nok kunne han godt lide Obama. Obama strøg ham én gang, og så havde han det fint med ham,« har David Cameron sagt til BBC.

Trods Larrys fine titel og ansvarsområder får den 15-årige kat ikke løn.

Larry havde taget fint tøj på, da Downing Stereet hold fest i anledning af prins William og hertuginde Kates bryllup i 2011.
Larry havde taget fint tøj på, da Downing Stereet hold fest i anledning af prins William og hertuginde Kates bryllup i 2011. Foto: Ben STANSALL
Vis mere

Da han i 2016 pludselig begyndte at halte efter en slåskamp med Udenrigsministeriets kat Palmerston, besluttede personalet i Downing Street 10 selv at betale for at få deres elskede kollega til dyrlæge.

Det er også dem, der – af respekt for skatteborgernes penge – punger ud for kollegaens frokost, skriver de britiske medier.