Tidligere formand for partiet Retsforbundet Ib Christensen er død i en alder af 92 år. Han er tidligere medlem af Folketinget og senere EU-Parlamentet.

Det oplyser hans pårørende til Randers Amtsavis.

- 3. januar sov han stille ind i en stol i stuen. Jeg er så glad for, at vi fik en god jul med min far, skriver datteren Annette Wessman i en mail til avisen.

Ib Christensen blev født i Randers i 1930. Han blev student fra Randers Statsskole i 1948. Han blev siden uddannet psykotekniker, som er en forløber for arbejdspsykolog.

Det klare ideologiske ståsted skinnede tydeligt igennem i Ib Christensens ungdom. Han var medlem og medstifter af en række ungdomspolitiske fraktioner.

Han havde politisk næse og blev i 1973 valgt ind i Folketinget for det socialliberale parti Retsforbundet. Han sad igen på tinge fra 1977-1981 og sad senere i EU-Parlamentet i over 15 år.

Det var fra 1978-1984 for Retsforbundet og siden ti år for Folkebevægelsen mod EF og senere EU.

Siden 1981 har partiet ikke været repræsenteret i Folketinget.

Som medlem af Folketinget nåede Christensen at være medlem af Det Udenrigspolitiske Nævn, Nordisk Råd samt at være politisk ordfører og senere leder af sit parti.

Ib Christensen har udgivet flere bøger, og han har forfattet mange artikler og læserbreve.

Bisættelsen finder sted torsdag 12. januar klokken 11.30 fra Nordre Kapel i Randers, hvor alle er velkomne, oplyser familien.

/ritzau/