Realitydeltageren Teitur Skoubo ankede straks den voldtægtsdom, han fik tilbage i maj.

Nu er hans ankesag afsluttet i landsretten, og de to og et halvt års fængsel, han blev idømt i byretten, er blevet skåret ned til blot tre måneder.

Det sker, fordi landsretten har frifundet Teitur Skoubo for voldtægt, men fastholder hans dom for vold mod den 25-årige kvinde, som han slog til blods, da hun en novembernat havde taget realitydeltageren med hjem.

Dermed er Teitur Skoubo en fri mand, da han har siddet varetægtsfængslet siden dommen i byretten.

»Vi er overordnet set tilfredse med dommen. Det var ikke det resultat, vi gik efter, men samlet set er det en fornuftig dom, som landsretten kommer med. Det var rart at se Teitur forlade retten som en fri mand,« fortæller forsvarer Nikolai Berg efter afgørelsen.

I ankesagen havde man gået efter frifindelse.

Men da Teitur Skoubo allerede har afsonet mere end de tre måneder, hans straf nu er blevet omstødt til, så søger man i stedet erstatning.

»Det forholder sig helt automatisk sådan, at man har krav på erstatning for uberettiget frihedsberøvelse. Nu har han fået tre måneder, men han har siddet varetægtsfængslet i fem måneder, så det er to måneder, han kan få erstatning for, og det søger jeg,« forklarer advokat Nikolai Berg.

Anklager Emil Stenbygaard er derimod overrasket over rettens afgørelse.

»Jeg er overrasket, for det er et andet resultat end det, vi har nedlagt påstand om, og et andet resultat end det, byretten nåede frem til. Jeg er overrasket, men jeg har også stor respekt for den juridiske vurdering, landsretten har foretaget,« lyder det fra anklageren.

Teitur Skoubo blev efter afgørelsen ført væk, og det har derfor ikke været muligt at få en kommentar fra ham.