Først var den dansk. Så blev den solgt til udlandet. Så blev den købt tilbage til Danmark, og nu er den solgt til udlandet igen.

Den danske modeportal Trendsales, der både har Christian Stadil og Tommy Ahlers med i ejerkredsen, er netop blevet solgt.

Det skriver flere danske medier, herunder Finans og Børsen. 

Den populære medieplatform, hvor man kan købe eller sælge brugt tøj, er blevet opkøbt af den litauiske handelsplatform Vinted. 

På Trendsales kan man købe og sælge brugt tøj.
På Trendsales kan man købe og sælge brugt tøj. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

Det fremgår af en pressemeddelelse, som parterne har udsendt. 

Trendsales topchef, Mads Aarøe Mathiesen, der indtil salget har haft en ejerandel omkring halvdelen af Trendsales, fortæller, at salget er sket, da det kan give Trendsales muligheder i en meget større skala:

»Efter en succesfuld rejse med Trendsales i mange år, er jeg begejstret over at forene kræfterne med Vinted-teamet og sammen gribe de muligheder, der ligger foran os,« siger han i pressemeddelelsen ifølge Finans.

Trendsales blev stiftet i 2002 af Bo Eriksen og Martin Falslev Andersen, men blev i 2014 solgt til det schweiziske mediehus Tamedia, som dengang også ejede den nu hedengangne avis MetroXpress.

Christian Stadil. Arkivfoto.
Christian Stadil. Arkivfoto. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

I 2020 kastede de schweiziske ejere dog håndklædet i ringen efter en nedskrivning på 125 millioner kroner.

Efterfølgende blev selskabet fusioneret med appen Tradono, som Mads Aarøe Mathiesen var stifter af. Han overtog sammen med økonomidirektør Casper Wolffsen samt flere minoritetsejere selskabet.

Tommy Ahlers og Christian Stadil er begge blandt minoritetsejere. De har hver ejet hver især mellem 5 og ti procent af Trendsales.

Vinted blev grundlagt i 2008 i Litauen og har i sin ejerkreds flere kapitalfonde – herunder Accel og EQT Growth.

Vinted Marketplaces topchef, Adam Jay, oplyser, at planen er at bygge videre på Trendsales i Danmark.

» Vi ser frem til en fælles fremtid, hvor vi vil fortsætte vores rejse med at gøre secondhand til førstevalget i Danmark og resten af verden,« udtaler han i pressemeddelelsen ifølge finans.