Direktøren for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, har rodet med noget helt andet end landsdækkende pressemøder på det seneste. Han er nemlig sprunget ud som forfatter.

Bogen hedder 'Søren Brostrøm fortæller om knogler, organer og vores seje immunforsvar' og er skrevet i samarbejde med forfatteren Thomas Brunstrøm. Det oplyser forlaget Lindhardt og Ringhof i en pressemeddelelse.

Som titlen måske antyder, er bogen henvendt til børn.

Søren Brostrøm blev landskendt, da coronavirussen ramte Danmark, og Brostrøm tonede frem på tv-skærmene landet over ugentligt.

I den periode blev han også hyldet som en god formidler. Og lige præcis det er fællesnævneren for den serie af bøger, som 'Søren Brostrøm fortæller om knogler, organer og vores seje immunforsvar' er en del af.

Serien hedder 'Er du rigtig klog?', og andre prominente navne som dna-forsker Eske Willerslev og astronom Anja C. Andersen har tidligere bidraget.

Bogen handler om alle de 'seje' ting, kroppen kan gøre, som det lyder i beskrivelsen.

For eksempel kan du få svar på spørgsmål som: Hvorfor lugter prutter dårligt? Hvorfor bliver du blå i hovedet, når du fryser og rød, når du bliver flov? Og det længe debatterede spørgsmål 'hvorfor har mænd brystvorter?'

Bøgerne i serien er henvendt til børn i 10-års alderen.