Den amerikanske skuespiller Michael Lerner er død natten til søndag.

Skuespilleren, der blev 81 år, er mest kendt for sine roller i julefilmen 'Elf' og 1991-filmen 'Barton Fink', der gav ham en Oscar-nominering for bedste mandlige birolle.

På Instagram fortæller Michael Lerners nevø, Sam Lerner, om onklens død.

'Vi har mistet en legende. Det er hårdt at sætte ord på, hvor strålende min onkel Michael var. Og hvor indflydelsesrig han var for mig,' skriver nevøen i opslaget, hvortil der er vedhæftet et billede af Michael Lerner.

Ud over nevøen efterlader Michael Lerner sin bror, Ken Lerner, der har haft roller i tv-serier som 'The Goldbergs' og 'NCIS'.

'Han var den sejeste, mest selvsikre, talentfulde fyr. Alle, der kender ham, ved, hvor vild han var – på den bedste måde,' fortsætter nevøen Sam Lerner i opslaget på Instagram.

Familien har ikke udtalt sig om dødsårsagen, men flere medier, heriblandt CNN, har rakt ud til Michael Lerners repræsentanter.

'Jeg er så heldig, at jeg fik lov til at bruge så meget tid med ham, og vi er alle så heldige, at vi kan fortsætte med at se hans arbejde til evig tid. RIP, Michael, nyd dine ubegrænsede cubanske cigarer, behagelige stole og uendelige filmmaratoner,' skriver Sam Lerner slutteligt.