16,6 millioner kroner.

Så meget brugte Mediehuset Friheden A/S på personaleomkostninger. Det fremgår af deres årsregnskab for 2021/2022.

Virksomheden, der har medierne Frihedsbrevet og Den Uafhængige, går ud af regnskabsåret med 18 millioner kroner i underskud.

Men hvis man spørger administrerende direktør og chefredaktør for mediet Mads Brügger, så er det i hvert fald ikke ham, der er skyld i underskuddet.

Det fortæller han til Mediawatch, hvor han fortæller, at han ikke vil kommentere på enkelte ansattes løn, men løfter sløret for, hvor meget han selv tjener.

»Det er i hvert fald ikke løn til mig, der skaber røde tal. Modsat mange andre chefredaktører vil jeg gerne fortælle, hvad jeg tjener. Jeg tjener 50.000 kroner om måneden,« siger han.

50.000 om måneden er langtfra den højeste løn blandt chefredaktører.

I 2017 fortalte Berlingske Media, som blandt andet ejer Berlingske, B.T. og Weekendavisen, at deres chefredaktører i gennemsnit tjener 1,5 millioner kroner om året.

Mads Brügger forklarer den lavere løn med, at han gerne vil holde lidt igen med sine egne lønninger, da det i virkeligheden er andre folks penge, han bruger.

Frihedsbrevet tager ikke imod mediestøtte, men blev til at starte med finansieret af en gruppe erhvervsfolk, som også senere har leveret store kapitalindsprøjtninger til mediehuset.