Prins Harry og Meghan Markle markerede prins Philips død med en besked på deres hjemmeside.

»I kærlig minde om Hans Kongelige Højhed Hertugen af ​​Edinburgh 1921-2021. Tak for din service, du vil blive savnet meget.«

Det skrev parret på deres Archewell-hjemmeside.

Men parrets korte hyldest på få ord, der takker prins Philip, prins Harrys bedstefar, for hans »tjeneste«, er blevet kritiseret på de sociale medier for at være »utroligt koldt«.

Blandt andre har den kendte nyhedsredaktør Kelvin MacKenzie udtalt, at den 'iskolde besked' signalerer en løsrivelse fra familien:

»Han var ikke en fjern slægtning, som de ikke havde set i årevis. Philip var hans bedstefar, for Guds skyld. Hvor er kærligheden?«

Det skriver mediet news.com.

MacKenzie er langtfra den eneste, der synes, at den korte besked er upersonlig og mangler kærlighed. Det vidner Twitter om:

Prins Harry har dog officielt været ude at sige, at han rejser hjem til Storbritannien fra USA for at deltage i begravelsen.

Harrys hustru, Meghan Markle, deltager ikke. Hun er gravid med parrets andet barn og er blevet frarådet af sin læge at deltage, meddeler det britiske kongehus.

De har desuden meddelt, at det ikke vil blive en statsbegravelse. Derudover er kongehuset ved at ændre i begravelsesplanerne, da der grundet corona er flere restriktioner, som skal overholdes.

Det betyder, at prins Philip blandt andet ikke vil ligge lit de parade, det vil sige til ceremoniel fremvisning, så offentligheden kan sige farvel til ham, ligesom kongehuset har opfordret folket til ikke at deltage i begravelsen grundet corona.