Lyt til artiklen

Der var kamp om tingene i auktionssalen hos Bruun Rasmussen, da første runde med genstande fra Valdemars Slot blev sat til salg.

Mandag eftermiddag er der på ny mulighed for at sikre sig noget af det historiske indbo fra Valdemars Slot, når der falder hammerslag over yderligere 261 genstande, der tæller alt fra malerier til kommoder og lysekroner.

Denne gang er auktionen dog udelukkende en online auktion, hvor folk kan byde med hjemmefra, men det gør ikke nødvendigvis spændingen mindre ved auktionen, der er opstået som følge af en strid mellem den tidligere baronesse Caroline Fleming og hendes søster, Louise Iuel Albinus.

For ved auktionen i salen opfordrede Louise Iuel Albinus folk til ikke at overbyde hende, når hun bød på noget, så hun kunne få de ønskede ting med tilbage til slottet. Det respekterede flere af de tilstedeværende.

Denne vestindiske himmelseng kan erhverves på auktionen mandag.
Denne vestindiske himmelseng kan erhverves på auktionen mandag. Foto: Bruun Rasmussen
Vis mere


Men ved en online auktion er byderne anonyme, og det hensyn vil derfor være svært at vise, da ingen ved, hvad Louise Iuel Albinus byder på – hvis hun byder på noget.

Mange af tingene er allerede blevet budt langt op over vurderingen. For eksempel er en vestindisk himmelseng af mahogni mandag eftermiddag budt op til 44.000 kroner, selvom vurderingen var på 15-25.000 kroner.

Og et par danske Louis XVI-spejle ligger helt oppe i 27.000 kroner, selvom vurderingen ligger mellem 10.000 og 15.000 kroner.

Det er den tidligere baronesse Caroline Flemings søn, Alexander Fleming, der ejer det historiske indbo, der er blevet sat til salg efter en strid mellem Caroline Fleming og hendes lillesøster, Louise Iuel Albinus.

Louise Iuel Albinus (midt)  sad på forreste række og bød, da der var auktion over tingene fra Valdemars Slot.
Louise Iuel Albinus (midt)  sad på forreste række og bød, da der var auktion over tingene fra Valdemars Slot. Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

De to søstre arvede slottet efter deres far, afdøde lensbaron Niels Iuel Krabbe Brockdorff, der gik bort i 2017.

De to søstre blev dog uenige om driften af slottet, hvilket resulterede i, at Caroline Fleming nægtede at godkende et regnskab for selskabet bag slottet.

Sagen endte med, at slottet blev sat til salg, og at Louise Iuel Albinus købte det i foråret for 110,7 millioner kroner, hvilket var 54 millioner kroner under udbudsprisen.

Kort efter valgte Caroline Fleming og hendes søn at rydde indboet, som altså tilhører Alexander Fleming.

Disse to danske Louis XVI spejle er også budt op til langt over vurderingen.
Disse to danske Louis XVI spejle er også budt op til langt over vurderingen. Foto: Bruun Rasmussen
Vis mere

En stor del af indboet bliver sat til salg hos Bruun Rasmussen på tre auktioner. Mandagens auktion er den anden af slagsen. Du kan læse om den første uaktion her.

Louise Iuel Albinus har tidligere fortalt, at hun er ked af, at hendes søster og nevø har valgt at sælge indboet.

Hun mødte personligt op ved auktionen i Bredgade i København, hvor hun købte en del ting, der havde affektionsværdi for hende – blandt andet flere portrætter af forfædre fra Iuel-slægten, der har ejet slottet i 12 generationer.

»Jeg har det rigtig, rigtig godt, og jeg er også taknemmelig for, at jeg har fået lov til at købe det, jeg gerne ville have, tilbage. Nu bliver det bevaret på Valdemars Slot, hvor det hører hjemme,« sagde en stærkt bevæget Louise Iuel Albinus efter onsdagens auktion.