Lyt til artiklen

I en kommentar til Berlingske fortæller 227 nuværende og tidligere elever, at de ikke kan genkende billedet af skolen, der tegnes i 'Herlufholms hemmeligheder' fra TV 2.

I dokumentaren fremgår flere vidnesbyrd fra tidligere elever om, at de enten var vidne til eller selv oplevede en voldelig og seksuelt krænkende kultur.

De mange elever mener, at der skal tegnes et nuanceret billede af oplevelsen på skolen, der for dem har været alt andet end dårlig.

»Man spørger sig selv, hvad formålet med denne dokumentar var? Kan man drage den konklusion, at der på Herlufsholm er en »syg kultur«, der opildner og billiger vold og seksuelle krænkelser baseret på enkeltstående tilfælde og vidner? Ja, det kan TV 2 godt, men er det korrekt? Nej, er svaret enstemmigt fra os, der alle er tidligere eller nuværende elever – kostelever såvel som dagelever,« lyder det i kommentaren.

Eleverne gør det klart, at de tager afstand fra fysisk vold, systematisk mobning og seksuelle krænkelser, men mener samtidig, at det er noget, der kan ske alle steder i samfundet.

De mener, at det der er foregået på skolen, skal tages hånd om, og at der skal være konsekvenser – som de mener, der altid har været, når regler på skolen overtrædes.

Det er elevernes forhåbning, at man på Herlufsholm kan modernisere, men at der samtidig skal fortsætte med at være et sammenhold og fællesskab, som de har oplevet på skolen.

»At konkludere, at kulturen på Herlufsholm er skadelig for børn er efter vores mening og erfaringer helt ude af proportioner. Kulturen på Herlufsholm er stærk, hvilket med al tydelighed vises nu med den store opbakning, der er fra tidligere og nuværende elever til nærværende indlæg,« lyder det.

Flere kendte og kongelige har gået på Herlufsholm gennem tiden. Det kan du læse mere om her.