Shu-bi-dua-forsangeren Michael 'Bonden' Bundesen er død.

En af Danmarks allerstørste popstemmer kendt for landeplager som 'Hvalborg', 'Vuffeli-Vov' og 'Sexchikane' er i en alder af 71 år sovet ind efter kort tids kræftforløb, oplyser børnene Nanna og Nicolaj Bundesen i en pressemeddelelse:

»Michael sov søndag aften stille ind i sit hjem i Gentofte, i trygge rammer, omgivet af den nærmeste familie. Familien vil gerne udbede sig ro til at bearbejde sorgen og det kæmpe savn, Michael efterlader i vores alles hjerter.«

Efter Michael Bundesens eget ønske kommer bisættelsen til at foregå diskret og kun for de allernærmeste.

Hans børn, hvoraf sønnen Nicolaj har fulgt sin fars vej ind i musikbranchen og i dag blandt andet er manager for Rasmus Seebach, tilføjer:

»Selv om det varmer at tænke på, hvor mange danskere han har betydet noget for, appellerer vi til, at dette ønske respekteres.«

Som frontmand i Shu-bi-dua var Michael Bundesen op igennem 1970'erne, 1980'erne (Han havde en kort afstikker som kanalchef for Kanal 2) og 1990'erne en af Danmarks mest populære sangere.

I begyndelsen af 1970'erne arbejdede han som radiovært på P3, hvor han mødte Michael Hardinger, der i forvejen havde et band ved navn Passport. Michael Bundesen blev deres nye forsanger, og i 1973 debuterede de under navnet Shu-bi-dua med singlen 'Fed Rock' – en fordanskning af Elvis' 'Jailhouse Rock', der hurtigt blev en succes.

I begyndelsen konkurrerede de med Gasolin om at være danskernes foretrukne rockband, men siden stak Shu-bi-dua af og slog alle rekorder med albummet '4'eren' i 1977, der blandt andet indeholdt hittet 'Vuffeli-Vov'.

I 2011 blev han imidlertid ramt af en blodprop i hjernen, hvilket satte en stopper for Shu-bi-dua og hans musikalske karriere.

I de sidste år arbejdede han mere privat som kunstmaler, men selv om han var bundet til en kørestol, nåede han alligevel at få folkets store hyldest ved Danish Music Awards i Forum i 2013, hvor han overraskende dukkede op på scenen for at modtage musikbranchens 'Ærespris'.

Her kan du se en rørt Michael Bundesen modtage æresprisen:

Opdateres...

Shu-bi-dua-medlemmerne med Michael Bundesen forrest mødte op til 'Shu-bi-dua'-musicalen på Østre Gasværk i 2016.
Shu-bi-dua-medlemmerne med Michael Bundesen forrest mødte op til 'Shu-bi-dua'-musicalen på Østre Gasværk i 2016. Foto: Simon Læssøe
Vis mere

 

Andre læser også