Tidligere chefdirigent for DR Pigekoret Michael Bojesen fortæller, at han føler sig skamfuld over, at han i 2015 sendte en mail, hvori han omtalte en sangerindes bryster.

Det var ikke i orden at omtale en kvindelig sangers bryster i en mail.

Sådan siger tidligere chefdirigent i DR Pigekoret Michael Bojesen i et interview med kulturprogrammet 'Babylon' på 24syv.

»Det er jeg totalt skamfuld over at have sendt. Men det, der er så besynderligt, er, at Ekstra Bladet kobler det her til en professionel situation. De siger, at det er sket i en casting-situation. Det her er en ven. En meget nær ven af mig,« siger Michael Bojesen.

Ekstra Bladet kunne i april 2022 afsløre, at Michael Bojesen i 2015 havde sendt en mail til en fagfælle, hvori han kommenterede et tidligere medlem af DR Pigekorets bryster.

»Hun sang i DR Pigekoret, og jeg kender hende fint … hun har tilsyneladende brystvorter – men ingen bryster at bakke dem op med,« lød det i mailen fra Michael Bojesen.

Kvinden, hvis udseende han omtaler, er i dag professionnel operasanger. Hun var 14 år, da hun i 2006 blev optaget i DR Pigekoret under Michael Bojesens ledelse.

Efter offentliggørelsen af mailen blev Michael Bojesen fyret fra sin stilling som direktør for Malmö Opera.

Det var kulminationen på et forløb, som startede allerede i juni 2021, hvor flere tidligere pigekorsmedlemmer i en række artikler i Politiken pegede på Michael Bojesen som ansvarlig for et sekusaliseret miljø, da han var chefdirigent for DR Pigekoret.

Til 24syv beskriver Michael Bojesen den omstridte mail om en sangerindes udseende som »dårlig værkstedshumor«.

»Det var ikke meningen, at nogen som helst andre skulle se det (mailen, red.). Og mindst af alt Danmarks befolkning. Og jeg synes, at det er fuldstændig under lavmålet, at den tidligere ven sender det ind til Ekstra Bladet, og at Ekstra Bladet viser den mail, som er fuldstændig privat,« siger han.

Direkte adspurgt fortæller Michael Bojesen også, at mediernes kritiske dækning af ham »i den grad« har givet ham plads til selvrefleksion.

Han understreger dog, at han langtfra er enig i konklusionerne fra de to eksterne advokatundersøgelser, som kobler hans navn til krænkelsessager under hans tid på både Sankt Annæ Gymnasium og i DR Pigekoret.

»Problemet med advokatundersøgelser er, at det ikke er noget juridisk. Der sidder en advokat, som hører én, der siger noget. Og så mener de, at det var tilfældet. Så selvfølgelig er jeg uenig med det,« siger Michael Bojesen.