Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Efter måneders usikkerhed og ét års stridigheder i familien, stod det i april klart, at Caroline Flemings lillesøster, Louise Iuel Albinus, er den nye ejer af Valdemars Slot.

Det var dog ikke lutter lagkage, da tiden var inde til at overtage familieslottet. Hovedbygningen blev nemlig tømt for indbo, da det tilhørte Caroline Flemings søn Alexander.

Noget, der resulterede i, at en tårevædet Louise Iuel Albinus måtte fortælle, at Valdemars Slot altså ikke længere vil være offentligt tilgængeligt som hidtil.

Ifølge Se og Hør har slottets nye ejermand dog andre ting at glæde sig ved.

Louise Iuel - Albinus på sin bryllupsdag med sin far ved sin side.
Louise Iuel - Albinus på sin bryllupsdag med sin far ved sin side. Foto: Sonny Munk Carlsen
Vis mere

Sidste år, da søstrene stadig ejede 50 procent af slottet hver, ansøgte de nemlig Slot- og Kulturstyrelsen om intet mindre end 1.949.545 kroner. Penge, der blandt andet skulle bruges til oppudsning af facader, udskiftning af vinduer og rådgiverhonorar.

I en aktindsigt fra Slots- og Kulturstyrelsen, som Se og Hør er i besiddelse af, fremgår det, at styrelsen valgte at bevilge beløbet – og sågar spæde til med yderligere 500.000 kroner til projektet.

Det betyder, at Louise Iuel Albinus i juli sidste år modtog hele 2.016.305 kroner til renoveringen af Valdemars Slot.

Valdemars Slot blev opført af Christian 4. og er et stykke dansk kulturhistorie. Slottet har været i familiens eje i mere end 340 år.