Lyt til artiklen

De fire andre løver ærgrer sig nok over, at det var Christian Arnstedt, der fik lov at investere i Copenhagen Cartel.

Siden 'Løvens hule' er det nemlig gået så godt for badetøjsfirmaet, at det har opnået en vækst på svimlende 3.500 procent i løbet af bare tre måneder.

Det fortæller ejer og iværksætter Katrine Lee Larsen, der dog fortsat er forholdsvis ligeglad med pengene.

»Det er måske ikke så iværksætteragtigt, men det er ikke profit, der styrer mit kompas,« fortæller hun i en pressemeddelelse.

Katrine Lee Larsen med sin 'Løvens hule'-investor, Christian Arnstedt.
Katrine Lee Larsen med sin 'Løvens hule'-investor, Christian Arnstedt. Foto: Copenhagen Cartel
Vis mere

»Bikinier er mit license to talk, men jeg vil allerhelst tale om problemerne med plastik i havet.«

Hobbyvirksomheden blev stiftet, efter at Katrine Lee Larsen havde boet et år på Bali og med egne øjne set, hvordan skildpadder og andre dyr bliver kvalt og dør af det menneskeskabte plastikaffald, som fortsat fylder verdenshavene.

Derfor skabte hun Copenhagen Cartel, som laver badetøj af genanvendeligt nylon fra efterladte fiskenet. Siden sin medvirken i 'Løvens hule' i januar har hun udvidet sortimentet med træningstøj og solbriller.

Og det har altså givet pote.

Katrine Lee Larsen og Copenhagen Cartel i 'Løvens hule'.
Katrine Lee Larsen og Copenhagen Cartel i 'Løvens hule'. Foto: Per Arnesen/DR
Vis mere

Hver eneste måned i 2021 har virksomheden solgt for mere, end de sammenlagt solgte for i 2020, lyder det i pressemeddelelsen.

»Som investor er det fedt at se Copenhagen Cartel vækste så imponerende, som de har i første kvartal, og samtidig være frontløber for den grønne dagsorden,« siger investor Christian Arnstedt.

»Det skyldes ikke mindst, at Katrine har samme fokus på social ansvarlighed, som hun har på bundlinjen. Det gør Copenhagen Cartel til en sund forretning, som vi nu skal skalere, og det giver samtidig Katrine en endnu større platform til at sætte spot på den sag, vi begge brænder for – plastikproblemerne i vores have.«

I 'Løvens hule' modtog Katrine Lee Larsen en investering på 700.000 for 20 procent af virksomheden samt et lån på 250.000 kroner. Det betød, at hun kunne sige sit job op og arbejde med Copenhagen Cartel på fuld tid.

Siden har hun fået syv ansatte og flytter snart i nye lokaler i indre København, hvor der vil være både lager og kontor samt butikken & Friends, hvor Copenhagen Cartel vil sælge egne og andre bæredygtige virksomheders produkter.

Lokalerne skal desuden danne rammen om ekspertforedrag og events, der sætter fokus på problemer med plastik i havet.

»Vi har haft en fuldstændig vild start på året. Jeg føler mig så privilegeret over at få lov til at gøre det, jeg elsker. Samtidig er jeg stolt og ydmyg over vores vanvittige vækst, for den øgede omsætning betyder en voksende produktion, og hver eneste gang vi sælger et produkt, så fjerner vi plastik fra havet. Det er Copenhagen Cartels vigtigste formål,« siger Katrine Lee Larsen.