Lise Nørgaards ene tvillingedatter Anne Flindt Christiansen er død.

Hun gik bort 14. marts efter kort tids sygdom, oplyser familien i en dødsannonce i Berlingske lørdag.

»Vi har efter kort tids sygdom mistet vores kloge og elskede mor, mormor, svigermor og søster,« lydet det.

Bisættelsen finder sted i Rungsted Kirke 1. april klokken 13.00, skriver familien, som underskriver sig med navnene Barbara, Clara, Mathias, Morten og Bente.

Bente Flindt Sørensen er Anne Flindt Christiansens tvillingesøster. De fyldte 80 år den 1. februar 2023. Blot en måned efter, at deres mor Lise Nørgaard døde i en alder af 105 år.

Ifølge Politiken er begge tvillingesøstre uddannede jurister. Anne Flindt Christiansen var fra 1993 til 2001 administrerende direktør i Funktionær-Pension.

Indtil 2009 havde hun sæde i Juristernes og Økonomernes Pensionskasse.

Anne Flindt Christiansen var i sine yngre dage desuden en dygtig badmintonspiller. Sammen med sin søster udgjorde hun et af verdens bedste doublepar i badminton og vandt en række danske mesterskaber.

Journalisten og forfatteren Lise Nørgaard, der mest var kendt for at have skrevet tv-serien Matador, fik i alt fire børn med sin første mand, Mogens. I 1941 fik hun sønnen Christian, i 1943 fik hun tvillingerne Bente og Anne og i 1946 kom datteren Dorte til. Både Christian og Anne er nu gået bort.

Forholdet mellem Lise Nørgaard og børnene var på et tidspunkt svært, da Lise Nørgaard blev skilt og valgte at forfølge livet som journalist i København. Der havde hun svært ved at finde en lejlighed med plads til fire børn, hvorfor børnene i en periode ikke boede sammen med hende.

Med alderen blev forholdet til børnene dog bedre.

»Vi har alle nydt godt af hendes kærlighed, livserfaring, kloge råd og positive og humoristiske tilgang til tilværelsen. Vi er taknemmelige for at have fået lov at have haft hende i vores liv så længe, og hun efterlader et stort savn,« udtalte hendes datter Bente Flindt Sørensen i en pressemeddelelse i forbindelse med Lise Nørgaards død.