Det var nærmest en drøm, der gik i opfyldelse, da rigmanden Lars Seier Christensen sidste år kunne slå dørene op til sit tidligere stamværtshus – den hippe københavnercafé Dan Turéll – som han havde købt.
Men så ramte corona, og Dan Turéll fik den værst tænkelige start. Det ses også på regnskabet, hvor millionerne fosser ud.
Mere end fire millioner lyder underskuddet på ifølge det første regnskab, som netop er blevet offentliggjort.
Dermed endte cafeens egenkapital på 9,9 millioner kroner. Og det har betydet, at Lars Seier har måttet skyde yderligere to millioner i cafeen for at sikre, at den har den nødvendige likviditet, står der i regnskabet.

Det er blandt andet corona-nedlukningen, der har ført til underskuddet:
»Vi fik vores åbning udskudt af lockdown og har været lukket ned det halve af året, og det øvrige år har vi kørt med halv kapacitet og begrænset åbningstid uden de samme muligheder for kompensation som restauranter, der har været åbnet i tidligere år,« forklarer Lars Seier i en sms til B.T.
Lars Seier, der har tjent sin formue på at stifte Saxo Bank, er en kendt restauratør. Han ejer blandt andet de to Michelin-restauranter Geranium og Alchemist, der også har haft det hårdt grundet corona.
Sidste år måtte han blandt andet skyde seks millioner i Alchemist, har Finans tidligere beskrevet.
Jeg klarer mig nok, men det gør mig meget ondt for mange andre restauratører, der har måttet bruge pensionen på at holde deres restauranter oven vandeLars Seier Christensen
Underskuddet på Dan Turéll virker dog heller ikke til at bekymre den kendte erhvervsmand:
»Der er jo ikke så meget andet at gøre end at betale, når man ikke ønsker at fyre sine medarbejdere, og når man får ødelagt enhver mulighed for at drive en forretning,« siger han med henvisning til blandt andet regeringens beslutning om den lange nedlukning.
Lars Seier er kendt for sine liberale holdninger, og han har i mange år været kendt som en af pengebagmændene bag Liberal Alliance.
I begyndelsen af corona-pandemien roste han dog flere gange statsminister Mette Frederiksen (S) for en hurtig nedlukning og reaktion på corona. De seneste måneder frem mod genåbningen har han dog været mere kritisk overfor den lange nedlukning af især restauranter og alle regeringens regler – blandt andet 30 minutters reglen, hvor man skulle bestille, før man kunne få et bord på en restaurant.

Og det er ikke de eneste udfordringer, som Lars Seier har:
»Senest har vi ventet mere end en måned på at få bekræftet tilladelse til vores terasse ligesom mange andre steder i byen,« siger han.
Trods problemerne er han dog glad for at have købt cafeen:
»Ja da, jeg har haft mange hyggelige aftener og dage der, så jeg er meget glad for stedet,« siger han og tilføjer, at han heller ikke er bekymret for cafeens fremtid:
»Jeg klarer mig nok, men det gør mig meget ondt for mange andre restauratører, der har måttet bruge pensionen på at holde deres restauranter oven vande. Her kan man tale om en branche, der er blevet fuldstændig svigtet af myndighederne,« lyder det fra Lars Seier Christensen.



