Efter et længerevarende forhold kan det være svært at komme i gang med at date og finde den store kærlighed igen.

Flere oplever, at tvivlen om, hvorvidt det overhovedet er muligt, presser sig på. Er jeg blevet for gammel? Hvor skal jeg lede henne? Hvad siger børnene?

Spørgsmålene kan være mange, men du må ikke lade dig slå ud. Lars Hauritz var i et fast forhold i næsten 20 år, men nu har han atter fundet tosomheden og er flyttet sammen med sin nye kæreste.

Han fortæller sin historie her, ligesom du får gode råd til, hvordan du kommer i gang med at date, og hvordan du gør, når du er på jagt efter at finde kærligheden - igen.

Med B.T. Plus får du:

- Gode råd til at finde din næste partner

- Faldgruberne: Disse ting må ikke slå dig ud

- Historien om, hvordan Lars Hauritz fandt kærligheden igen


Efter næsten 20 års parforhold med børn og villa gik forholdet til ungdomskæresten ikke længere. Nu har Lars Hauritz fundet kærligheden på ny.

Det hvide hus ved Middelfart er det samme, men kvinden, han deler det med, er en anden. Hun hedder Ane Møller Bennetsen.

I en alder af 36 år gik den ikke længere. Lars Hauritz og hans daværende kone var så småt i gang med at planlægge deres kobberbryllup, da de opdagede, at forholdet var blevet til et venskab. For første gang i sit voksne liv stod Lars Hauritz alene på singlemarkedet, hvor han ikke havde befundet sig siden teenageårene.

- Jeg tror, at det er blevet væsentlig nemmere at komme i gang med at date på grund af de sociale medier og dating-sites, siger Lars Hauritz, der kort efter bruddet, som det mest naturlige, oprettede en profil på en af de mange hjemmesider. Han var klar over, at han ville søge tosomheden igen.

 

Ved køledisken

Mange forhold ender af den ene eller anden årsag med et brud. Nogle har brug for en pause til at finde sig selv igen, mens andre med oprejst pande begynder kærlighedsjagten – som Lars Hauritz.

- Det ideelle er at møde en mulig kommende partner over køledisken, men det er meget mere grænseoverskridende at tage kontakten dér, end det er på en dating-side eller lignende på internettet. Der ved man, hvorfor de andre er der. Det gør det en hel del nemmere at tage det første skridt, siger han.

 

Bare lyst til at snakke

En måde, hvorpå det kan blive lettere at bryde isen og tage den første kontakt – over køledisken f.eks. – har parterapeut Ingrid Ann Watson et forslag til:

- Man kan komme ud over sin nervøsitet ved ikke at se det som en date eller en person, man har lyst til at score, men som et menneske, man har lyst til at snakke med, siger hun. På den måde vil det heller ikke føles som en afvisning, hvis personen ikke har lyst til at snakke, forklarer hun.

Lars Hauritz røg i begyndelsen ud på mange kaffedates. Han ville hurtigt væk fra skærmen for at mærke, om kemien mellem kærlighedsjægerne matchede. Han havde ingen tjekliste i lommen med opskriften på, hvad han præcist søgte i en kvinde. Han oplevede hurtigt en hovedløs forelskelse, som endte brat og efterlod ham følelsesmæssigt banket ned under gulvbrædderne.

Oplevelsen gjorde, at han havde svært ved at åbne sig for andre, og at han i højere grad beskyttede sig selv og sine følelser i den fortsatte jagt på tosomheden, selv om han synes, at man skal tro naivt på kærligheden hver gang.

- Jeg burde måske have taget en pause fra at date og lede efter kærligheden for i stedet at have brugt tid på mig selv, siger han og holder en kort pause.

- Men så havde jeg jo ikke mødt Ane, og det vil jeg ikke være foruden, siger han med funklende øjne.

 

Parterapeut

Ingrid Ann Watson opfordrer folk til at tage den med ro, hvis man ikke er følelsesmæssigt ovenpå.

- Man skal være åben og følelsesmæssigt klar til at møde nye mennesker. Det er en forudsætning, mener hun.

Som en følge af, at Lars Hauritz ikke fulgte sin families råd om at slå koldt vand i blodet, kan han nu se tilbage på 13 måneder i kærlighedens tegn. Forholdet med 35-årige Ane Møller Bennetsen kører på skinner, og for et par uger siden flyttede hun ind i huset til ham.

 

Åbenhed er vigtigt

Lars er heller ikke i tvivl om en af årsagerne til, at forholdet mellem de to fungerer så godt, selvom han har en lang fortid med en anden kvinde og to børn:

- Åbenhed om det tidligere forhold er vigtigt. Det er utrolig vigtigt, at vi kan snakke åbent om det. Ja, det er nok det vigtigste, siger han.