Lyt til artiklen

»Jeg pantsatte alt, hvad jeg ejer og har.«

Sådan beskriver manden bag Copenhagen Medical, Jeppe Handwerk, sin reaktion på coronapandemien.

Rigmanden, der er kendt for sit nære venskab med kronprins Frederik, forudså nemlig allerede i forsommeren 2020, at kviktest ville blive et afgørende våben i kampen mod coronavirussen.

Det fortæller han i et større interview med Berlingske.

Derfor pantsatte han alt og indkøbte herefter test fra Sydkorea for et tocifret millionbeløb, hvorefter hans virksomhed formåede at vinde retten til at levere kviktest til hele Region Hovedstaden.

Siden har Copenhagen Medical – ifølge Berlingske – indkasseret intet mindre end 1,5 milliarder kroner.

»Jeg havde aldrig regnet med, at det ville blive så stor en forretning, da jeg gik ind i det her. Da vi i starten af året fik opgaven i Region Hovedstaden, troede jeg, at vi ville være ude igen i april. Nu er det august, og vi er fortsat i fuld gang,« siger Jeppe Handwerk til avisen.

Han tør ikke at spekulere i, hvor mange penge han selv står tilbage med af de 1,5 milliarder, når løn og diverse er blevet betalt, da han 'ikke ved, hvad der sker resten af året'.

Jeppe Handwerk og Birgitte Handwerk på vej til Dronning Margrethes fødselsdag i 2015.
Jeppe Handwerk og Birgitte Handwerk på vej til Dronning Margrethes fødselsdag i 2015. Foto: Thomas Lekfeldt
Vis mere


Som følge af vaccineudrulningen er antallet af daglige kviktest nemlig dalet, således at Copenhagen Medical 'kun' tester omkring 20.000 om dagen.

Da testindsatsen i løbet af foråret ramte sit højdepunkt, blev flere end 100.000 borgere i Region Hovedstaden testet hos Copenhagen Medical hver evig eneste dag.

I maj alene indkasserede 52-årige Jeppe Handwerks virksomhed svimlende 600 millioner kroner.

Rigmanden fortæller til Berlingske, at han ingen skrupler har over at tjene kassen på en krise:

»Når vi har leveret varen og gjort en forskel, så har jeg altså ingen problemer med at tjene penge. Og jeg har jo også selv taget en kæmpe risiko, inden det hele tog fart. Man kan ikke gøre noget som det her, hvis man ikke også kan tjene på det.«